Bilgisayar mühendisleri çocukken bilgisayarla uğraştığı için mi bu mesleği edindiler?

Hackerpat

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
314
Çözümler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12 GB Ram İntel i3-9100f işlemci Nvidia GT730 ekran kartı
Cinsiyet
Erkek
Evet sorum saçma gelebilir ama merak ettim. Büyünce bilgisayar mühendisi olacağım da.
 
Ben olursam tam tarifiniz gibi olacağım. Mühendislikten başka meslek -meslekleri küçümsediğimden değil işçilik bile yaptım yazın- düşünemiyorum yaparken mutlu olacağım.
 
Beni muhendis yapan sey bir seylerin nasil calistigini anlamaya duydugum merakti. Muhendis olacagima emindim ama ne muhendisi olacagima karar veremiyordum.

Lisede bilgisayar olimpiyatlarina ve matematik olimpiyatlarina katilinca anladim ki benim bilgisayarci olmam lazim. ( Var biraz nerdluk )

Cogu kisi benden daha hakimdi bilgisayara ilk baslarda, cok fazla bilgisayar basinda zaman gecirmemistim universite baslarinda. Kaldi ki ben hala dogru durust Excel work kullanmasini bilmem, windows'da nasil update kapatilir acip Google'larim. Ama isletim sistemi arkada nasil calisiyor biraz bilirim : )

Bence para kazanmak, bilgisayar oyunlarindan cok keyif almak kesinlikle tercih nedeni olmamali.
 
Evet sorum saçma gelebilir ama merak ettim. Büyünce bilgisayar mühendisi olacağım da.

Çocukken eğer bilgisayarlarla öyle ya da böyle bir tecrübeniz olduysa, ve gerçekten keyif aldıysanız ileride bilgisayarla uğraşmak iyi bir seçenek olabilir. Yazılım mühendisiyim, bana bilgisayar dünyasını sevdiren şey Zelda ve Doom'du. :) Yani gerçekten de oyunlardan etkilenip sektöre atılabilirsiniz :)
Kazancı ve çalışma koşullarını çok kafaya takmayın derim, iyi bir üniversitede iyi bir bölümden mezun olursanız önünüz açık demektir. İngilizce okumanız ileride çok işe yarar. Eğer fırsatını bulursanız yurtdışına çıkın derim, özellikle yazılım alanında uzmanlaşmak veya stüdyo kurmak isterseniz yurtdışında kendinizi daha çok geliştirebilirsiniz. Dil öğrenmenin yanında, eğitim hayatınız boyunca mümkün olduğu kadar ilgili etkinliklere katılmaya çalışın, çevrenizde bilgisayarla uğraşan bir büyüğünüz varsa ondan bir şeyler kapmaya çalışın. Kendinizi sürekli geliştirin yani. Üniversiteden mezun olduktan sonra göreceksiniz ki kolayca güzel bir iş bulup sevdiğiniz ortamlarda çalışabilirsiniz. Şimdiden başarılar, iyi çalışmalar.

@gloriousseadog abi bu işi yapıyor, bilgi vereceğini düşünüyorum :) .
Ayrıca dostuma da çok teşekkür ediyorum, beni etiketleyip size yardımcı olmamı sağladığı için. :)
 
Çocukken eğer bilgisayarlarla öyle ya da böyle bir tecrübeniz olduysa, ve gerçekten keyif aldıysanız ileride bilgisayarla uğraşmak iyi bir seçenek olabilir. Yazılım mühendisiyim, bana bilgisayar dünyasını sevdiren şey Zelda ve Doom'du. :) yani gerçekten de oyunlardan etkilenip sektöre atılabilirsiniz :)
kazancı ve çalışma koşullarını çok kafaya takmayın derim, iyi bir üniversitede iyi bir bölümden mezun olursanız önünüz açık demektir. İngilizce okumanız ileride çok işe yarar. Eğer fırsatını bulursanız yurtdışına çıkın derim, özellikle yazılım alanında uzmanlaşmak veya stüdyo kurmak isterseniz yurtdışında kendinizi daha çok geliştirebilirsiniz. Dil öğrenmenin yanında, eğitim hayatınız boyunca mümkün olduğu kadar ilgili etkinliklere katılmaya çalışın, çevrenizde bilgisayarla uğraşan bir büyüğünüz varsa ondan bir şeyler kapmaya çalışın. Kendinizi sürekli geliştirin yani. Üniversiteden mezun olduktan sonra göreceksiniz ki kolayca güzel bir iş bulup sevdiğiniz ortamlarda çalışabilirsiniz. Şimdiden başarılar, iyi çalışmalar.

Ayrıca dostuma da çok teşekkür ediyorum, beni etiketleyip size yardımcı olmamı sağladığı için.

Deneyimlerinden faydalanmak benim ve arkadaşlar için çok güzel oluyor abi, ne demek :)
 

Geri
Yukarı