Bölümü okuyan biri olarak sorularınızı kendi açımdan cevaplandırabilirim. Öncelikle ben bölüme sıfır bilgi ile girdim yani daha java nın bir programlama dili olduğunu bile bilmiyordum. Sıfırdan başlasanızda ne kadar gelişceğiniz sizin ne kadar çalışcağınıza bağlı. Açıkcası okulda pek birşey öğretilmiyor yani aslında süper bilgiler öğreniyorsun zevkli de ama bu bilgiler gerçek iş hayatı için yeterli değil. Ben şuana kadar C C++ C# Java dillerini gördüm, donanım dili olarak da Verilog HDL gördüm fakat sadece C# 'da adam akıllı bir şeyler başarabiliyorum. Çünkü pek kolay öğrenmesi ve Visual Studio ortamında C# ile kod yazmak hayli basit. Dediğim gibi iş hayatından bağımsız dersler çok fazla. Staj örneğimi verecek olursam ilk stajımda ASP.NET ile WEB tasarımı yaptım. Web Base Tool yaptım tam olarak. Peki bunda okulun faydası oldumu hayır tamamen staj sürecinde kendim öğrendim herşeyi. Bu arada çok boş vaktin olucak ders sayısı bölümde çok az. Mesela şuan 3. sınıftayım, 1. dönem haftada 4 günüm boştu (hafta sonu dahil). Yani bu boş zamanlarında kendini geliştirmeyi unutmamalısın.