Merhabalar. Ben Çankaya Üniversitesinde Tam Burslu Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıfta okuyorum. Sorularınıza biraz olsun cevap verebilirim.
1) İnan ki çoğu kişi sıfır kodlama , programlama bilgisiyle geliyor. O yüzden hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Zaten öğretmenlerin filan da iyi olduğu sürece çok iyi pratik yaptırıyorlar ve çok çabuk gelişiyorsun.
2) İngilizce Hazırlık sınavı oluyor zaten. Geçebilirsen ingilizcen yeterli demektir. Geçemezsen Hazırlık okursun ve yine ingilizcen yeterli seviyeye gelir. Bu da bir sıkıntı değil yani. Bizim üniversite %100 İngilizce hocalar tek kelime Türkçe konuşmaz. Ama alışıyorsun
3) Üniversiteye göre değişmekle beraber temel olarak Bilgisayar bileşenleri , algoritmalar , programlama temelleri ve bazı dilleri , İşletim sistemleri gibi çok çeşitli yelpazesi var. Bazı üniversitelerin sitelerine girip Bilgisayar Mühendisliği müfredatına bakabilirsin.
4) Kodlamaya bence istediğin dilden başlayabilirsin. C , C++ ve ya HTML ile başlamak tercihimdir. Güzel bir temel olur. En kolay uygulaya, uygulaya Youtube videoları üzerinden öğrenilir