Bilgisayar Mühendisliği Hakkında

CoalMan

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
UX/UI Designer
Öncelikle herkese merhaba. Ben bir Anadolu Öğretmen Lisesinde 11. sınıfım. Hedefim bilgisayar mühendisliği okumak. Fakat aklımda bazı sorular var ve danışacak kimsem yok. Bu yüzden sizlere bu soruları sormak istiyorum.

1) Kodlama bilgim yok. Üniversitedeki birikimimle kodlama öğrenebilir miyim?
2) İngilizce seviyem orta-iyi arası. Aşırı zorlanır mıyım?
3) Üniversitede bilgisayar hakkında bizlere neler öğretecekler?
4) Kodlamaya şuan başlamak istesem ne ile başlamalıyım (tahminim HTML ile başlamak) ve nasıl, ne yollarla öğrenebilirim?

Herkese şimdiden teşekkürler.

Bölümü okuyan biri olarak sorularınızı kendi açımdan cevaplandırabilirim. Öncelikle ben bölüme sıfır bilgi ile girdim yani daha java nın bir programlama dili olduğunu bile bilmiyordum. Sıfırdan başlasanızda ne kadar gelişceğiniz sizin ne kadar çalışcağınıza bağlı. Açıkcası okulda pek birşey öğretilmiyor yani aslında süper bilgiler öğreniyorsun zevkli de ama bu bilgiler gerçek iş hayatı için yeterli değil. Ben şuana kadar C C++ C# Java dillerini gördüm, donanım dili olarak da Verilog HDL gördüm fakat sadece C# 'da adam akıllı bir şeyler başarabiliyorum. Çünkü pek kolay öğrenmesi ve Visual Studio ortamında C# ile kod yazmak hayli basit. Dediğim gibi iş hayatından bağımsız dersler çok fazla. Staj örneğimi verecek olursam ilk stajımda ASP.NET ile WEB tasarımı yaptım. Web Base Tool yaptım tam olarak. Peki bunda okulun faydası oldumu hayır tamamen staj sürecinde kendim öğrendim herşeyi. Bu arada çok boş vaktin olucak ders sayısı bölümde çok az. Mesela şuan 3. sınıftayım, 1. dönem haftada 4 günüm boştu (hafta sonu dahil). Yani bu boş zamanlarında kendini geliştirmeyi unutmamalısın.

Merhabalar. Ben Çankaya Üniversitesinde Tam Burslu Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıfta okuyorum. Sorularınıza biraz olsun cevap verebilirim.

1) İnan ki çoğu kişi sıfır kodlama , programlama bilgisiyle geliyor. O yüzden hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Zaten öğretmenlerin filan da iyi olduğu sürece çok iyi pratik yaptırıyorlar ve çok çabuk gelişiyorsun.
2) İngilizce Hazırlık sınavı oluyor zaten. Geçebilirsen ingilizcen yeterli demektir. Geçemezsen Hazırlık okursun ve yine ingilizcen yeterli seviyeye gelir. Bu da bir sıkıntı değil yani. Bizim üniversite %100 İngilizce hocalar tek kelime Türkçe konuşmaz. Ama alışıyorsun :)
3) Üniversiteye göre değişmekle beraber temel olarak Bilgisayar bileşenleri , algoritmalar , programlama temelleri ve bazı dilleri , İşletim sistemleri gibi çok çeşitli yelpazesi var. Bazı üniversitelerin sitelerine girip Bilgisayar Mühendisliği müfredatına bakabilirsin.
4) Kodlamaya bence istediğin dilden başlayabilirsin. C , C++ ve ya HTML ile başlamak tercihimdir. Güzel bir temel olur. En kolay uygulaya, uygulaya Youtube videoları üzerinden öğrenilir :)

Tavsiyeleriniz için sağolun. Çok işime yarayacak :D Okul vakti yurtta kalıyorum ve bilgisayar yok yurtta. Tüm hayatım teknolojik olarak androidde geçiyor. İnşallah işi ilerletip javaya da girersek profesyonel bir uygulama yapmayı düşünüyorum.

Ayrıca tavsiye ettiğiniz bir YouTube kanalı var mı?

Java için youtube'da "thenewboston" kanalına bakabilirsin ben java dersi alırken buradan bol bol yararlandım. Onun dışında zaten tonlarca vidyo var youtube da her konuyla ilgili. Kaynak eksikliği çekmen imkansız sadece ingilizce araştırmaya alışmalısın. Benim lisede yabancı dilim almancaydı. Üniversiteye geldiğimde gene de çok zorlanmadım. Hayatına her yerden ingilizceyi sok. Yabancı dizi filmleri ingilizce altyazı atarak izlemeye başla. Ve en kısa zamanda bir bilgisayar edin bilgisayarsız olmaz. Okula başladığında bunu unutma hocalarınızdan DreamSpark üyeliği isteyin. Kendileri vericektir fakat duymazsan arada kaynar gider. DreamSpark sayesinde gerekli toolları indireceksin. Başta Visual Studio ;)

Şuan sizden edindiklerimi listelersem tek eksik bilgisayar :D Evdeki 7 yıllık ve zar zor ayakta duruyor. En iyisi şimdiden başlamalı para biriktirmeye :D

Mesleği yapan varsa lütfen zorluklarını kolaylıklarını okul farkını anlatsın içinde bilgisayar olduğu için çok neşeli bir meslek olduğunu düşünenler var çünkü .

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı