Bilgisayar Mühendisliği Hakkında

Şuan sizden edindiklerimi listelersem tek eksik bilgisayar :D Evdeki 7 yıllık ve zar zor ayakta duruyor. En iyisi şimdiden başlamalı para biriktirmeye :D
@Ahmet Can Terlikçi Arkadaşım harika bir kaynak verdi, şuan en basitinden başlamış bulunmaktayım. Eğitimin tamamını bitirmeyi planlıyorum, tavsiye ederim. Sıfırdan başlamak istedim, başları biraz sıkıcı geldi açıkçası. Mesela donanımın klavye, monitör vs. olduğundan başlanılmış. Bence başlangıç, yeni başlayan bir insanın aklında soru işareti bırakmamak üzere tasarlanmış, tekrardan teşekkür ediyorum :).

Lise 3 bilisim okuyorum C# html ve java gorduk lise 4 tede asp.net gorucez kafaya koyarsan basit ve eglenceli mesela suanda gordugun herhangibi bir web sitesini tum detaylariyla olusturup satarimki sattigimda oldu tek siteden 1000tl aldim eger universitedede dediginiz konular varsaki guzel konular daha ilerisi risk olusturabilcek adimlara sebep olur diye ogretmiyorlar ama tabi calisicagin yer istiyor daha ileriyi bende muhendislik istiyorum ordanda formasyon alip lise ogretmeni olucam oooh miss gibi hayat

Merhabalar. Ben Çankaya Üniversitesinde Tam Burslu Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıfta okuyorum. Sorularınıza biraz olsun cevap verebilirim.

1) İnan ki çoğu kişi sıfır kodlama , programlama bilgisiyle geliyor. O yüzden hiç bir sıkıntı yaşamazsın. Zaten öğretmenlerin filan da iyi olduğu sürece çok iyi pratik yaptırıyorlar ve çok çabuk gelişiyorsun.
2) İngilizce Hazırlık sınavı oluyor zaten. Geçebilirsen ingilizcen yeterli demektir. Geçemezsen Hazırlık okursun ve yine ingilizcen yeterli seviyeye gelir. Bu da bir sıkıntı değil yani. Bizim üniversite %100 İngilizce hocalar tek kelime Türkçe konuşmaz. Ama alışıyorsun :)
3) Üniversiteye göre değişmekle beraber temel olarak Bilgisayar bileşenleri , algoritmalar , programlama temelleri ve bazı dilleri , İşletim sistemleri gibi çok çeşitli yelpazesi var. Bazı üniversitelerin sitelerine girip Bilgisayar Mühendisliği müfredatına bakabilirsin.
4) Kodlamaya bence istediğin dilden başlayabilirsin. C , C++ ve ya HTML ile başlamak tercihimdir. Güzel bir temel olur. En kolay uygulaya, uygulaya Youtube videoları üzerinden öğrenilir :)
Lisede aldığımız eğitimle biz hazırlık sınavına geçebilirmiyiz ki benim orta seviye bir İngilizce'm var yeterli değil nasıl İngilizce dersleri öğrenecek kadar 1 senede eğitim alıyorsunuz.

Lisede aldığımız eğitimle biz hazırlık sınavına geçebilirmiyiz ki benim orta seviye bir İngilizce'm var yeterli değil nasıl İngilizce dersleri öğrenecek kadar 1 senede eğitim alıyorsunuz.

Eğer İngilizce hazırlık sınavını geçersen zaten sorun yok. Dersleri anlarsın yani merak etme :) Eğer geçemezsen Hazırlık okuyorsun ki Hazırlık bizim üniversitede "yatış yılı" değil. Gerçekten zorluyorlarmış. Her gün homework , her hafta quiz , deneme tarzı şeyler. Ben hazırlığı atladım fakat okuyan arkadaşlarımdan biliyorum.

Eğer İngilizce hazırlık sınavını geçersen zaten sorun yok. Dersleri anlarsın yani merak etme :) Eğer geçemezsen Hazırlık okuyorsun ki Hazırlık bizim üniversitede "yatış yılı" değil. Gerçekten zorluyorlarmış. Her gün homework , her hafta quiz , deneme tarzı şeyler. Ben hazırlığı atladım fakat okuyan arkadaşlarımdan biliyorum.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı