Bilgisayar mühendisliği hala okunur mu?

InfluxAlp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
SanDisk SSD PLUS 240GB/ WDC WD10EARX-00PASB0
NVIDIA GeForce GTX 970
MSI H110M PRO-VD PLUS
INTEL İ3-7100
16 GB RAM
Meslek
Junior Developer
Merhaba herkese biz sorum var. Sizce hala bilgisayar mühendisliği okunur mu? Sektörde hala açık var mı? Ve yapay zeka bu sektörün geleceğini tehdit etmeye devam eder mi?

Şimdi okuyanlar boşa okuduğunu yedirememek için savunur fakat yapay zekanın sektörü daraltacağı çok bariz. Ha şu argümanı da duydum: Yapay zekayı kim yazacak? Tabii ki yüksek ihtimal sen yazmayacaksın. Sektörün daralması demek tamamen bitmesi demek değil, elit birkaç bin insan onu yapar ama sen yapmayacaksın onu çok donanımlı değilsen.

Şu an bile sıkıntıları duyuyoruz. Hala emekleme aşamasında bir de yapay zeka.

Bence bilgisayar bilimleri (Türkiye'de cazibeli olsun diye mühendislik deniliyor) geleceğin değil tam da 2000'ler yani milenyumun mesleğiydi. Teknoloji gelişiyor, hayatın içine giriyor diye bunu seçmek çok akıllıca değil bence. Tam tersi teknoloji geliştiği için yapay zeka diye bir tehdit var. Ve tam tersi geçmişte teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için insanlar kod yazıyordu vs.

Son düzenleme:
Her zaman her konunun altına yazmışımdır. Yapay zeka bilgisayar programcılığını bitirecek neredeyse her işi halledecek. Ve bu mesleği yapan tek grup olacak. Onlar da yapay zekayı geliştiren grup olur uzun yıllar onlar devam eder. Çünkü şu an bile emekleme aşamasındayken kod yazabiliyor aklına gelebilecek çoğu işi halledebiliyor bunu bir de 15 20 sene sonrasını düşün bence boş bölüm ben olsam seçmezdim. Çünkü teknolojiyle ilgili mesleklerin önünü kesecek ve bitirecek.

En baba 2 mühendislik zaten yazılım ve bilgisayardı, şimdi ne okumak lazım makine elektrik desen piyasada adam kaynıyor zaten ben yapay zeka mühendisliği okumak isterim ama nasıldır bilginiz var mı?

Biraz sana bağlı bir durum. 4 5 yıl sonra ne yapay zeka nede yeni mezun olan kişiler aynı şekilde olmayacak. 5 yıl sonra ai çok çok ilerde olacağı söyleniyor. Ne bölüm okursan oku yanına ekstra bir yaratıcılık bi fark katman lazım.

Biraz sana bağlı bir durum. 4 5 yıl sonra ne yapay zeka nede yeni mezun olan kişiler aynı şekilde olmayacak. 5 yıl sonra ai çok çok ilerde olacağı söyleniyor. Ne bölüm okursan oku yanına ekstra bir yaratıcılık bi fark katman lazım.
evet haklısınız kendini geliştirme çok önemli bende bunun için uğraşıyorum ingilizceyi native seviyesine çekmeye çalışıyorum yanındada almanca öğrenmeye uğraşıyorum ve okuduğum bölümdede gelişmek gerekiyor sadece mezun olup diploma almak iş yapmıyor artık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı