Bilgisayar mühendisliği için hangi liseye gitmek gerek?

Ömerfaruk00

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben bilgisayar muhendisi olmak istiyorum. Hayatımın ilk adımını atacağım. Sizce hangi liseye gitmem gerekiyor? Bir de ilk dönem o kadar çalışamadim 2. dönem toplayabilir miyim?

2. dönem rahat toparlanır. Hangi liseye gitmek istiyorsan git, o kadar da önemli değil. Tabii ki öncelik iyi bir Anadolu lisesi veya fen lisesi olmalı.

Mezun olabileceğin bir liseye gitmen yeterli.
Yeterli felan değil, yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Üniversite sınavında, TYT ve AYT isminde iki bölüm var. TYT 9 ve 10.sınıf, AYT ise 11 ve 12.sınıf derslerini kapsar genel olarak.

Eğer ki Fen veya Anadolu lisesi dışında, meslek lisesine gidersen, 11 ve 12.sınıfta mesleki dersler yüzünden, Fizik, kimya, biyoloji ve matematik konularını okulda görmeyecek veya eksik göreceksin. Yani Bilgisayar Mühendisliği bölümü için gereken AYT sınavında eksiğin olacak.

Dershane, özel ders gibi yollarla telafi edilebilir tabi ama birde işin çevre kısmı var.

Lisede Arkadaş çevresi olarak, derslerini önemsemeyen kişilerle sürekli arkadaşlık edersen, bir süre sonra sende dersleri önemsemezsin. Meslek liselerinin geneli ise dersleri önemsemeyen kişilerle doludur. Dersi dinlemedikleri gibi, sizin de dinlememeniz için uğraşırlar. Mümkünse Fen, değilse ismi duyulmuş Anadolu lisesine gitmekte fayda var.

Gözünü korkutmak gibi olmasın tabi ama durum böyle. Ayrıca şimdiden hobi olarak kendini geliştirmeye başla, ingilizcene de önem vermeyi unutma.

Herhangi bir lisede sayısal alana geçmen yeterli (10.sınıfta alan seçip 11-12.sınıflarda alan derslerini görüyorsun). LGS için biraz geç olabilir ama lisede iyi çalışıp toparlarsan istediğin bölümdeki üniversiteye girmek hayal değil...
Üniversite sınavında, TYT ve AYT isminde iki bölüm var. TYT 9 ve 10.sınıf, AYT ise 11 ve 12.sınıf derslerini kapsar genel olarak.

Eğer ki Fen veya Anadolu lisesi dışında, meslek lisesine gidersen, 11 ve 12.sınıfta mesleki dersler yüzünden, Fizik, kimya, biyoloji ve matematik konularını okulda görmeyecek veya eksik göreceksin. Yani Bilgisayar Mühendisliği bölümü için gereken AYT sınavında eksiğin olacak.

Dershane, özel ders gibi yollarla telafi edilebilir tabi ama birde işin çevre kısmı var.

Lisede Arkadaş çevresi olarak, derslerini önemsemeyen kişilerle sürekli arkadaşlık edersen, bir süre sonra sende dersleri önemsemezsin. Meslek liselerinin geneli ise dersleri önemsemeyen kişilerle doludur. Dersi dinlemedikleri gibi, sizin de dinlememeniz için uğraşırlar. Mümkünse Fen, değilse ismi duyulmuş Anadolu lisesine gitmekte fayda var.

Gözünü korkutmak gibi olmasın tabi ama durum böyle. Ayrıca şimdiden hobi olarak kendini geliştirmeye başla, ingilizcene de önem vermeyi unutma.
Yeterli falan değil, yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Eğer ki fen veya Anadolu lisesi dışında, meslek lisesine gidersen, 11 ve 12.sınıfta mesleki dersler yüzünden, fizik, kimya, biyoloji ve matematik konularını okulda görmeyecek veya eksik göreceksin. Yani bilgisayar mühendisliği bölümü için gereken AYT sınavında eksiğin olacak.

Dershane, özel ders gibi yollarla telafi edilebilir tabii ama bir de işin çevre kısmı var.

Lisede arkadaş çevresi olarak, derslerini önemsemeyen kişilerle sürekli arkadaşlık edersen, bir süre sonra sende dersleri önemsemezsin. Meslek liselerinin geneli ise dersleri önemsemeyen kişilerle doludur. Dersi dinlemedikleri gibi, sizin de dinlememeniz için uğraşırlar. Mümkünse fen, değilse ismi duyulmuş Anadolu lisesine gitmekte fayda var.

Gözünü korkutmak gibi olmasın tabii ama durum böyle. Ayrıca şimdiden hobi olarak kendini geliştirmeye başla, ingilizcene de önem vermeyi unutma.

Bu yazı gayet haklı bu arada, eklemeyi unutmuşum al girmen yararına olacaktır.

Soru "Bilgisayar mühendisliği için hangi liseye gitmek gerek?" şeklinde. Okuduğunuzu idrak edebilecek yaşa gelmiş gibi duruyorsunuz. O yeteneğinizi kullanın lütfen.

Bilgisayar mühendisliği okumak için gereken bir lise türü yok. Önemli olan mezun olmuş olmak.

Konu sahibi meslek lisesi ile anadolu lisesini ayırt edebilecek kapasitede duruyor.

Kendinizi geliştirmenize engel olmayayım ben.

Gözünü korkutmak gibi olmasın tabi ama durum böyle. Ayrıca şimdiden hobi olarak kendini geliştirmeye başla, ingilizcene de önem vermeyi unutma

Teşekkür ederim 5.sınıf dan beri ağırlıklı ingilizce görüyoruz eğer devam ettirebilirsem ingilizcede problemim kalmayacağını düşünüyorum
Soru "Bilgisayar mühendisliği için hangi liseye gitmek gerek?" şeklinde. Okuduğunuzu idrak edebilecek yaşa gelmiş gibi duruyorsunuz. O yeteneğinizi kullanın lütfen.

Bilgisayar mühendisliği okumak için gereken bir lise türü yok. Önemli olan mezun olmuş olmak.

Konu sahibi meslek lisesi ile anadolu lisesini ayırt edebilecek kapasitede duruyor.

Cevapladığınız için teşekkür ederim

Soru "bilgisayar mühendisliği için hangi liseye gitmek gerek?" şeklinde. Okuduğunuzu idrak edebilecek yaşa gelmiş gibi duruyorsunuz. O yeteneğinizi kullanın lütfen.

Konu sahibi meslek lisesi ile Anadolu lisesini ayırt edebilecek kapasitede duruyor.

Hocam temel açıdan baktığımızda haklısınız fakat soruyu soran arkadaş tavsiye istemese bu konuyu açmazdı şeklinde yorumluyorum. Tek başına mezun olmak sınava çalışmak, bilgi birikimi gibi şeylerde yetersiz kalabiliyor.

İstersen acik liseden bitir onemli olan oni sinavinda bolum puani tuturman.

2015 PC muh cikisliyim. YouTube amcadan daha cok ogrendim ve cok iyi dil bilirsen sana kimse diploma sormuyor bu devirde.

İstersen acik liseden bitir onemli olan oni sinavinda bolum puani tuturman.

2015 PC muh cikisliyim. YouTube amcadan daha cok ogrendim ve cok iyi dil bilirsen sana kimse diploma sormuyor bu devirde.
Teşekkür ederim eğer dil öğrenmeyi devam ettirebilirsem kendim gelişeceğimi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı