Bilgisayar mühendisliği için hangi liseye gitmek gerek?

Meslek liseleri adından anlaşıldığı gibi mezunu işe başlasın diye var. İmam hatip de öyle. Spor, güzel sanatlar vb. var. Geriye kalsa kalsa anadolu ve fen kalıyor.

Hepsini geç, puanlara bakılsa yeter. Veya YÖK ATLAS'ı açıp iyi okullara girenlerin mezun olduğu yerlere genel olarak bakılsa.

Okula gideceğim diyen herhangi birine diyebileceğim şeyi söyleyeyim. Gidebildiğin en iyi okula git.

Eskiden Anadolu ve üzeri liselerdi. Şuan da öyledir herhalde. Benim zamanımda Anadolu ve üzeri liselerden çıkardı mühendislik mezunları. Düz liselerden çıkan mühendis sayısı diğerlerine göre çok azdı.

Yeterli falan değil, yanlış bilgi vermeyin lütfen.

Üniversite sınavında, TYT ve AYT isminde iki bölüm var. TYT 9 ve 10.sınıf, AYT ise 11 ve 12.sınıf derslerini kapsar genel olarak.

Eğer ki Fen veya Anadolu lisesi dışında, meslek lisesine gidersen, 11 ve 12.sınıfta mesleki dersler yüzünden, Fizik, kimya, biyoloji ve matematik konularını okulda görmeyecek veya eksik göreceksin. Yani Bilgisayar Mühendisliği bölümü için gereken AYT sınavında eksiğin olacak.

Dershane, özel ders gibi yollarla telafi edilebilir tabi ama birde işin çevre kısmı var.

Lisede Arkadaş çevresi olarak, derslerini önemsemeyen kişilerle sürekli arkadaşlık edersen, bir süre sonra sende dersleri önemsemezsin. Meslek liselerinin geneli ise dersleri önemsemeyen kişilerle doludur. Dersi dinlemedikleri gibi, sizin de dinlememeniz için uğraşırlar. Mümkünse Fen, değilse ismi duyulmuş Anadolu lisesine gitmekte fayda var.

Gözünü korkutmak gibi olmasın tabi ama durum böyle. Ayrıca şimdiden hobi olarak kendini geliştirmeye başla, ingilizcene de önem vermeyi unutma.
Derslerin eksik olması AYT'de sayısal bölümü çözemeyeceği anlamına gelmez. Soruyu doğru anlamak gerek doğru cevap verebilmek için.

Lise tercihi çok çelişkili bir konu, kendim anadolu lisesi eşit ağırlık mezunuyum, şu anki pişmanlığım bu yaşıma gelene kadar bir mesleği öğrenmemiş olmak.

Üniversite sınavından güzel bir sıralama yapman şartıyla geri kalan detaylar önemli değil pek.

Gitmen gereken lise diye bir şey yok sadece gittiğin lisedeki sayısal bölümünün iyi ve hocalarının güzel olması sana ek avantaj verir kötü bir liseyede gitsen kendi emeklerin ile gidebilirisin ama iyi bir liseye gittiğinde hocaların desteği ve kendi çalışmanla sıradan bir liseye göre daha etkili olur.

Derslerin eksik olması AYT'de sayısal bölümü çözemeyeceği anlamına gelmez. Soruyu doğru anlamak gerek doğru cevap verebilmek için.

Derslerin eksik olması AYT'de görmediği dersin sorusunun karşısına çıkması demektir. Dershane veya evdeki kendi çalışması ile bir yere kadar ilerler. Dershaneler sıfırdan eğitim için değil, öğrencileri destek için varlar. Özel ders aldığını düşünelim, zengin değilse ailesini çok zorlar. Hatta dershane bile zorlayabilir. Derslerin eksik olması maalesef AYT'de o soruları çözemeyeceği anlamına gelir.
Ben Sağlık Meslek lisesi bitirmiş bir Bilgisayar Programcısıyım, 12.sınıfta haftanın 3 günü staj görmenin dersleri ne kadar etkilediğini iyi biliyorum.
(Ek olarak normal meslek lisesinde bilgisayar ile ilgili alandaki bir çok tanıdığım da söylediğim sorundan muzdaripti)

Siz meslek lisesinde okuyup, AYT sınavında soruların çoğunu çözebilecek bilgiye sahip olduysanız, çalışma serüveninizi anlatın tüm genç arkadaşlar yararlansın.

Derslerin eksik olması AYT'de görmediği dersin sorusunun karşısına çıkması demektir. Dershane veya evdeki kendi çalışması ile bir yere kadar ilerler. Dershaneler sıfırdan eğitim için değil, öğrencileri destek için varlar. Özel ders aldığını düşünelim, zengin değilse ailesini çok zorlar. Hatta dershane bile zorlayabilir. Derslerin eksik olması maalesef AYT'de o soruları çözemeyeceği anlamına gelir.
Ben Sağlık Meslek lisesi bitirmiş bir Bilgisayar Programcısıyım, 12.sınıfta haftanın 3 günü staj görmenin dersleri ne kadar etkilediğini iyi biliyorum.
(Ek olarak normal meslek lisesinde bilgisayar ile ilgili alandaki bir çok tanıdığım da söylediğim sorundan muzdaripti)

Siz meslek lisesinde okuyup, AYT sınavında soruların çoğunu çözebilecek bilgiye sahip olduysanız, çalışma serüveninizi anlatın tüm genç arkadaşlar yararlansın.
Çözüp çözememek söz konusu değil ama. Herhangi bir liseye giden bir kişi bilgisayar mühendisliği kazanabilir.

Kodlama bireysel öğrenilir. Boşuna gitme mesleğe, temel bilgileri falan gösteriyorlar bir işe yaramıyor.

Anadolu veya Fen git, iyi üni kazan ve üniversiteyi kendini geliştirme yeri olarak kullan. Üniversiteye gitmeyip çok iyi yerlere gelen insanlar var çünkü kendilerini geliştirmişler kodlama alanında. Yani YKS'de 10k yaptın diye bütün şirketler peşinden koşmayacak. 10k yaptıktan sonra sen aslında hala bir hiçsin kendini o kazandığın üni de geliştirmezsen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı