Bilgisayar mühendisliği için üniversite tavsiyesi

Earas

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba, şu anda 12. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Bölümüm bilişim teknolojileri. İstanbul'da yaşıyorum ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ancak üniversiteler hakkında pek bilgim yok. Çok yüksek puan alacağımı da pek düşünmüyorum ortalama belki bir tık üstü alırım diye düşünüyorum. Şehir dışında okumak gibi bir hedefim de yok. MTOK'den yararlanarak gireceğim. Hangi üniversiteleri önerirsiniz?

Bilgisayar mühendisliği için 5 üniversite var M.T.O.K bölümü olan. En iyi ikisi gazi ve Marmara. Gazi 118bin ile kapatmış. Bi altı Sakarya 172 bin ile. 218 ve 273 le sırayı Konya Selçuk üniversitesi ve Isparta uygulamalı bilimler üniversitesi takip ediyor. En başta da 101 bin ile Marmara var. Gazi önerim olur hem şehir hem eğitim açısından.

Bilgisayar mühendisliği için 5 üniversite var M.T.O.K bölümü olan. En iyi ikisi gazi ve Marmara. Gazi 118bin ile kapatmış. Bi altı Sakarya 172 bin ile. 218 ve 273 le sırayı Konya Selçuk üniversitesi ve Isparta uygulamalı bilimler üniversitesi takip ediyor. En başta da 101 bin ile Marmara var. Gazi önerim olur hem şehir hem eğitim açısından.
Peki MTOK olmadan giriş yapsam nasıl seçeneklerim olur?

Daha çok seçeneğiniz olur hocam. Ancak M.T.O.K sizin için güzel bir avantaj. Mesela Gazi'nin normal bilgisayar mühendisliği 15-20k ile kapattı diye hatırlıyorum.
Üniversite Ankara'da olduğu için oraya gitmem biraz zor. Hem kendi isteğim ile hem de aileme yük olmak istemem. KYK'da da her yıl çok kötü olaylar oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı