Bilgisayar Mühendisliği İngilizce mi Türkçe mi Okunmalı?

CanKızılaslan

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2017
Mesajlar
14
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lise son sınıfım. Malum yaklaşan bir üniversite sınavım var. Bölüm olarak Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini düşünüyorum fakat İngilizce olan bölümün sıralaması yüksek benim için. Ben de bundan dolayı Türkçe olan bölümü hedefledim. C2 seviyesinde İngilizcem ve uluslararası sertifikam var. İngilizce olan bölümle alakalı hiç bir şey bilmiyorum. Merak ettiğim şey ben bölümü Türkçe okursam, İngilizce olan bölüme karşı bir eksikliğim olur mu, sıkıntı yaşar mıyım? Yaşayacağım dezavantajlar ne olur? O bölümün İngilizce olmasının nedeni sadece ders İngilizce olarak işlendiği için mi yoksa başka bir nedeni mi var?
 
Ingilizce olani hedeflemeni tavsiye ederim. Ama en nihayetinde bir farki olmayacak. Sen ne kadar calisirsan, kendini ne kadar ilerletirsen o kadar iyi bir bilgisayar muhendisi olacaksin. Bu sonuc asla degismeyecek. (Universite Ingilizce de olsa Turkce de olsa yetmeyecek, her seyi ogretmeyecek/ogretemeyecek bilgin olsun.)
 
İstediğin bölüm İngilizce için daha iyi bir bölüm çünkü uluslararası iş yapan bir meslek. Okulu bitirdiğinde sertifikanda İngilizce olmuş olacak. Bu sayede uluslararası iş yapman da kolay bir hale gelecek. Güven testi gibi ülke sınırında kendini geriye doğru bıraksan onlar seni yakalar.
 
Lise son sınıfım. Malum yaklaşan bir üniversite sınavım var. Bölüm olarak Marmara Üniversitesi bilgisayar Mühendisliğini düşünüyorum fakat İngilizce olan bölümün sıralaması yüksek benim için. Ben de bundan dolayı Türkçe olan bölümü hedefledim. C2 seviyesinde İngilizcem ve uluslararası sertifikam var. İngilizce olan bölümle alakalı hiçbir şey bilmiyorum. Merak ettiğim şey ben bölümü Türkçe okursam, İngilizce olan bölüme karşı bir eksikliğim olur mu, sıkıntı yaşar mıyım? Yaşayacağım dezavantajlar ne olur? O bölümün İngilizce olmasının nedeni sadece ders İngilizce olarak işlendiği için mi yoksa başka bir nedeni mi var?

Üniversite da eğitim liseye benzemez. Üniversite sana yolu gösterir topu sana atar. İster öğrendiğin yöntem ve metodlarla kendini geliştirirsin, istersen sınav gecesi ders çalışıp diploma alırsın. İngilizce okursan daha faydalı olur, C2 seviyen varsa zorlukta çekmezsin. Türkçe, bilim için oldukça yetersiz bir dil.
 
30bin sıralamadaki Türkçe bölüm yerine bir kaç bin alt sıralamadaki İngilizce bölüm daha mantıklı gözüküyor o zaman.
 

Geri
Yukarı