Bilgisayar Mühendisliği mi, Yazılım Mühendisliği mi?

UmiitBuluut

Hectopat
Katılım
29 Kasım 2015
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar herkese. Ben şu an paramedik bölümü öğrencisiyim ve küçüklükten beridir hep yazılım ve bilgisayarla uğraşmak istedim. Bu alanda çok şey bildiğimden veya başarı olacağımı düşündüğümden değil sadece bu alandan keyif alacağımı düşündüğüm için ve bu sene paramedik bölümünü okumaya başlayınca kesinlikle hayallerimizin peşinden koşmamız gerektiğini anladığımdan. Ben yazılım ile uğraşmak istiyorum. Yazılımda tasarım işi yapmak değil. Programlama işi yapmak istiyorum. Ancak hangi bölümü seçmem gerektiğini bilmiyorum. Bilgisayar Mühendisliği mi seçmeliyim? Yoksa Yazılım Mühendisliği mi ? Birçok kişi bilgisayar mühendisliği işletim sistemlerinde uzmanlaşır, yazılım mühendisliği ise bu sistemlerdeki programları ele alır. Yani kısaca bilgisayar mühendisliği = işletim sistemleri
yazılım mühendisliği = Programlar olarak öğrendim. Fakat sorun şu ki ben yazılım alanında hem işletim hem de bu programları öğrenmek istiyorum. Bu arada programlama veya yazılım olarak hiçbir bilgim yok sıfırdan başlayacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 2'si arasında takılıp kaldım. Tabii benim için Üniversiteye çok var ama şimdiden ona göre hazırlanmaya başlamalıyım. Buyüzden tavsiyelere ihtiyacımız var. Herkese şimdiden teşekkürler.
 
Google'da çok arattım falan ama hiç bir yerden net bi cevap alamadım.Bilgisayar mühendisliği okuyan adam bilgisayar mühendisliğinde de yazılım derslerinin aynısını görüyoruz extradan donanım dersleri de alıyoruz diyo yazılım mühendisliği okuyan adam onlar bizim kadar yazılım dersi almıyor diyor
 
Bilgisayar Mühendisliği, donanım+yazılım; Yazılım Mühendisliği ile sadece programlama ve kodlar olarak düşün. Mesela benim kodlarla aram pek iyi değildir ama donanımsal olarak iyiyim. Bilgisayar mühendisliği seçmeyi düşünüyorum bende.
 
Ben bilgisayar mühendisliği seçmeye karar verdim çünkü sonuçta kod yazdığımız makinanın donanımlarını da bilmemiz gerekir. Yani işlemciden, anakarttan, ekran kartından anlamayarak yazılımcı olunmamalı bence
 
Size verebileceğim en iyi tavsiye, bir üniversite öğrenci bulup sormak, zira bölüm seçtikten sonra her şey bitmiyor. Ben sayısal dersleri daha çok seven biriyim ama okulum bitine kadar hep sözel dersler aldım bölüm itibariyle, sayısal dersler geldiğinde seviniyordum arkadaşlarıma ders anlattığım da oluyordu hatta ve son olarak sektörden biriyle görüşün mutlaka mesleğin -/+ özelliklerini öğrenin iş hayatına kolay girip giremeyeceğinizi neler öğrenmeniz gerektiğini falan sorun. Bunları ben daha önce yaptım, size de aynı yoldan gitmenizi tavsiye ederim en azından kafanızda soru işareti kalmıyor yada en aza indirmiş oluyorsunuz.
 
Cevabın için çok teşekkürler ama çevremde soracak insanlar olmadığı için buraya konu açtım belki bu işi yapanlar ya da okuyanlar vardır diye. Açıkçası bilgisayar sayısal bir bölüm ve sayısal olarak kimya ve matematiği severim biyolojiden nefret ederim fiziği de anlasam seveceğime eminim :D Ama ben şuan sağlık okuyorum ve hiç mutlu değilim zaten sağlık okumak hiç aklımda olmayan bir şeydi. Anladım ki insan gerçekten hayalindeki mutlu olacağı işi yapmalı diğer türlü çekilmiyor.
 
Şuan sağlık okuyorum ve herkes bilir sağlıkçılar kolay iş bulur. Ama mesele iş bulup bulamamak değil sevdiğin mesleğ yapmak. Ayrıca eğer sağlam bi üniversitede bu bölümü okuyup kendini geliştirebilirsen çok rahat iş bulabilirsin.
Katılıyorum. Sağlıkta rahat iş bulunur da sevmeden yapılması imkansız bir meslek. Sevdiğin mesleği yaparsan her zaman iş bulursun. En kötü kendi işini kendin yaparsın. Sağlam bir üniden mezun olduğunda zaten adamlar seni hemen kapıyor. Hatta çok başarılıysan direk yabancı ülkeler kapıyor. Ama basit bir üniden mezun olursan zor iş bulursun. Önemli olan hep azimli olmak. Azimli insanlara ihtiyaç duyuyor ülkemiz
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı