Bilgisayar Mühendisliği Nasıldır?

Emre tr

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Benim yaşım şu an 13. Fakat şimdiden kendime hedef belirtmem gerek, bu meslekle ilgili bilgisi olanlara bazı sorularım olacak, cevaplarsanız sevinirim.

Ben yaşıma rağmen bu mesleğe ilgi duyuyorum, daha çok yazılım değil de donanım olarak ilgi duyarım. Mesela format atabilirim, bir PC toplayabilirim (topladım da) veya anakart, işlemci, özellikle ekran kartı gibi bir çok donanım parçalarında bilgi sahibiyim ve derslerim de süper.
Gelelim sorulara:

İlgi duyduğum alanda bir meslek var mı donanım olarak?
Kendimi geliştirip ilgi duyduğum alanda çalışarak ortalama maaşım ne kadar olur?
İntel, Amd, Nvidia gibi firmalarda çalışma imkanım olur mu?
İş bulmak Türkiye'de zor mu, zorsa yurt dışında bulabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ilgi duyduğun bir alan olmasından dolayı bu hedefi kendine bu yaşta belirlemiş olman güzel. Hedefin doğrultusunda çalışmaya devam etmek gerekiyor. Mühendislik geniş bir kavram ve bu meslekte başarılı olmak istiyorsan okuduğun üniversite üst düzey bir üniversite olmalı. İleriyi düşünerek kazanacağın parayı da göz önüne almalısın. Bu işte iyi paralar kazanmak istiyorsan da en az İTÜ, ODTÜ gibi üniversiteleri kazanmak zorundasın maalesef. Bu da hedefin doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek ile olacak bir şey tabii ki.

Yazılımı yabana atma, yazılıma yönelmeni tavsiye ederim.

Yazılım bence daha iyi. Donanım alanı kötü değil ama ilerlemek daha kolay olur yazılım üzerine. Ama mühendislik çok geniş kavram. Sen mühendis olursun gidip tasarım uygulamaları işi yaparsın. Veya yazılım yaparsın. Veya sevdiğin donanım üzerine gidersin. Saydığın şirketler çok büyük şirketler. Buralara girmek için çok iyi olmak gerekiyor. İngilizce zaten söylemiyorum çok iyi olması gerekiyor. Kendini çok iyi geliştirmen gerekiyor. Şimdilik önceliğin okulunu başarılı olarak bitirmek olsun. Liseden sonra bunlara yönelirsin. Hedeflerinin büyük olması çok iyi. Ama bu büyük hedeflere ulaşmak için çok çalışmak lazım. Bunu unutmamalısın. Bu alanı merak ediyor isen bu videoyu izlemeni öneririm. Bence rehber niteliği taşıyor. Senin kafanda olan soruların çoğuna cevabı verir.
Niyazi Saral ile bilişim sohbeti
Ayrıca donanıma ilgin var ise bu siteyi takip etmeni bu kurslara katılmanı öneririm.
Çizgi TAGEM

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…