Bilgisayar mühendisliği okuyanlar için tavsiyeler

FatFlock

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2013
Mesajlar
30
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi (öğrenci) :)
Merhaba arkadaşlar ben bu sene 1. sınıf bilgisayar mühendisliği okuyorum.Bu meslek hakkında henüz başındayken işin verebileceğiniz değerli tavsiyelerinizi bekliyorum . Yapmam gerekenler ve daha da önemlisi bu kadar yapmam gereken şey varken nereden işe başlayacağımı söyleyebilir misiniz ? Varsa deneyimlerinizden faydalanmak isterim her türlü bilgiye açığım. Aklınıza gelebilecek beni ve benim gibi bilgisayar mühendisi bölümünü okuyan her arkadaşımı ileriye taşıyabilecek tavsiyelerinizi bekliyorum . :)
 
Matematiksel düşünce yeteneğine özen göster, sev onu, matematikçilerle aranı iyi tut. Hiç düşünmek istemeyeceğin uzunlukta kodları iki satıra indirmen için bilgi, tecrübe ve ilham kaynağı olurlar.

Kodla, dene, yanıl. İnsanlara sor, sormaktan çekinme, Pardus mu? İlgilen, uğraş, tıkılı kalma, 3. sınıfa kadar her şeyin tadına bak, tadı en güzel gelen üstüne düş ve kalkma.
 
Cevapladığın için teşekkür ederim. Benim için bu tavsiyeler çok değerli. :)
 
Merhaba, ben de bu sene bilgisayar mühendisliğine başladım. Gerçi hazırlıktayım ama ikinci yarıyılda başlayabilirim bölüme. Ben üniversitede büyüklerden ve hocalardan edindiğim birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum. Öncelikle Mert'in dediğin gibi matematik ne işime yarayacak deme, sonuçta her çözdüğün problem senin düşünme yetini güçlendirecek ve sana yaratıcılık kazandıracak. İngilizceni kesinlikle en üst seviyeye getir. Zaten derslerin ingilizceyse zorundasın, özellikle "essay" yazma becerini geliştir. Bölüme başlayan arkadaşım CS, Türkçe ya da Matematikten değil de ENG101 dersinden muzdarip, hoca sürekli ödev veriyormuş ve tabi bu ödevler akademik araştırmaları okuyup "essay" yazma şeklinde imiş. Şu an Codeacademy.com dan HTML öğreniyorum, tavsiye ederim çok etkili. Bana kalırsa ilk aşama için ideal. Kod yazma açısından el becerisini de geliştiriyor. Bizde ilk öğreneceğimiz dil Java imiş, başka üniversitelerde farklı olabilir ona göre çalışmalarına başlayabilirsin. Dersin 3 saatse sen kendi başına 6 saat çalışmalısın. Yani sadece derste öğrendiklerin yetmiyor(muş). Bu meslekte kendini geliştirmen gerekiyor. Örnek olarak, "data structures" ve "algorithms" dersleri çok önemliymiş. Gittiğim kulüp toplantılarında ve bazı hocalardan edindiğim bilgileri yazıyorum. Yani kafadan uydurma değil söyleyeyim. :D Derslerinin yanında sosyal aktiviteleri ve sporu da unutma. Altyazılı ingilizce film izle, ingilizce kitap oku her şeyini ingilizce yap, telefon, windows vs. Zaten bu dediklerimin çoğunu yapmışsındır. Sonuç olarak insan üniversiteye gelince her şeyi yapası geliyor :D ancak hepsine zaman bulamıyor, kendimden biliyorum, şuan kendimi oyuna vermiş durumdayım bir an önce düzelmem lazım. Bu benim sorunum eğer sen zamanını iyi değerlendiririm dersen sana tavsiyem isteyip de bir daha yapamayacağın şeyleri yapmaya çalış, üniversite hayatı bir daha gelmeyecek önüne. Mesela biraz basit kaçacak ama ben hiç gitar çalmamıştım, şimdi kursuna başlıyorum, kulüpleri takip ediyorum, teknoloji dergisi var bir kulüpte orada yazar oldum mesela. :D Technopat için bir ön hazırlık diyelim. Sonra partiye de gittim, sinemaya da alışverişe de gittim. Bilardo da oynuyoruz futbol da o yüzden çeşitli şeyleri birlikte yap. En önemlisi de sevdiğin şeyi yap mesleğinle alakasız bile olsa. Örneğin, Steve Jobs kaligrafi dersi almış, ileride işine yarayacak diye değil, sadece sevdiği için. Yaramış mı yaramış, fontları bilgisayara ilk getiren adam olmuş. Çok uzattım farkındayım :D şu an ne yapabilirim sorusuna yanıt, sevdiğin şey. Emin ol zaman geçtikçe zaten öğreneceksin. Dediğim gibi, kolay yerlerden başlanabilir, HTML, java gibi. Çok bilmiş gibi konuştum kusura bakma, ama samimi ve içten yazdığıma emin olabilirsin. :D Hayatında başarılar dilerim. Bu arada hangi üniversite?
 
Şu adamın şu makinesi bile "Kodlamanın modellemesinin fiziksel hali"dir.

Kodlama ayrı bir eylemdir ama nasıl kodlayacağına dair trilyon tane "if", "then", "equal"... bu kadar basit bir anlatımla insanlara sunulmalıydı, ek olarak adamın koşuda dünya rekorları, kendi başına lehimleyip ürettiği makineler, eşcinsel bir hayatı ve daha niceleri var... kısıtlama kendini.

Buqri'de hiç fena yazmamış, eline sağlık.

- - - Güncellendi - - -

Tabi dün geceden gelen ek:

Şu adam: Alan Turing http://tr.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing

Şu Makine: http://tr.wikipedia.org/wiki/Turing_makinesi

Şu da eğlenceli hali: http://www.google.com/doodles/alan-turings-100th-birthday

Bu makineyi hızlıca çözersen, kodlamanın temel prensibini anlarsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı