Bilgisayar mühendisliği tercih edilmeli mi?

Bende kod yazmayı pek eğlenceli bulmuyorum, mantıksal çözüm falan diyorlar bunlarda iyiyim ama kod konusunda iyi olucağımı düşünmüyorum.

Kod yazmak denildiğinde aklına şöyle bir şey gelmesin. İşte belli kalıplar var onları düzenli bir şekilde işlemek. Bu değildir. Kod yazmak esasında yapmak istediğin bir şeyi kafanda kurgulayıp (algoritmasını oluşturup) mantıksal düzende belli kurallar çerçevesinde işlemek. Nasıl mesela. Salonda oturuyorsun ve mutfağa su almaya gideceksin. Bunu şu şekilde yapıyorsun aslında. Ayağa kalk, yürü, sağa dön, sola dön, mutfağa gir, kapağı aç, bardağı tut, bardağı al, kapağı kapat, musluğu aç, suyu doldur, musluğu kapat… gibi gibi. (arada atladığım yerler olabilir.) Bunu bu düzende belli kurallarla işlemek ama bunu yaparken hatalar karşısında da hoşlanarak çözüm bulmak. Böyle özetleyebilirim sanırım. Benim de çok keyif aldığım söylenemez. Daha tatlı izah edecek hocalarım vardır.
Ek: 1 yazılımcı birden fazla dil bilebilir ancak birisinde usta olmalıdır. Diller birbirine yakın da olabilir uzak da (kural ve benzerlik olarak değil kullanım yeri olarak) bu önemli değil. Mutlaka bir dilin ustası olmak gerekir. Daha sonrasında yeni diller öğrenirken (mutlaka ihtiyacın olacak) daha öncesinde bir dili öğrendiğin için bir yazılım dilinin nasıl öğrenildiğini ve nasıl çalışma prensiplerine sahip olduğunu bildiğin için öğrenmen çok daha kısa sürecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı