Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Ben Lise 2 Bilişim öğrencisiyim ve önümüzdeki sene dal olarak veri tabanını seçimi yapacağım şimdi kafamda bir kaç soru var. Bilgisayar mühendisi mi olmalıyım yoksa Veri tabanı mezunu mu ? öncelikle donanımı da severim yazılımı da bunların ikisi bilgisayar mühendisliğinde var biliyorum fakat veri tabanı da bana çok cazip geliyor. Hangisini seçmeliyim biliyorum 2'side oldukça zor şuan okulda aldığımız programlama eğitiminin biraz daha üstündeyim de denebilir ve internetten araştırdığıma göre de veri tabanı mezunları da sql server vb programları kullanarak bir veri tabanı oluşturuyor müşteri kayıt defteri vb. bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Bunu da cevaplarsanız sevinirim dediğim gibi henüz lise 2 öğrencisiyim fakat şimdiden bir karar vermek istiyorum ki ilerde zorlanmıyayım.
Programlama için ingilizcenin olması gerektiğini de biliyorum ve gönül rahatlığıyla ingilizce seviyemin benim yaşımda insanlara göre üstün olduğumu söyleyebilirim üstüne üstlük ileride üniversitede hazırlık olarak ingilizce de okumayı düşünüyorum ama hangi bölümü seçmeliyim ve veri tabanı seçtiğimde bize ne öğreticekler ayrıca seçimime göre iş imkanları ne olur ? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Programlama için ingilizcenin olması gerektiğini de biliyorum ve gönül rahatlığıyla ingilizce seviyemin benim yaşımda insanlara göre üstün olduğumu söyleyebilirim üstüne üstlük ileride üniversitede hazırlık olarak ingilizce de okumayı düşünüyorum ama hangi bölümü seçmeliyim ve veri tabanı seçtiğimde bize ne öğreticekler ayrıca seçimime göre iş imkanları ne olur ? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...