Bilgisayar mühendisliği vs Veri tabanı

Hangi Bölümü Seçmeliyim?


  • Oy verenlerin toplamı
    5

Serrdar

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2015
Mesajlar
105
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Ben Lise 2 Bilişim öğrencisiyim ve önümüzdeki sene dal olarak veri tabanını seçimi yapacağım şimdi kafamda bir kaç soru var. Bilgisayar mühendisi mi olmalıyım yoksa Veri tabanı mezunu mu ? öncelikle donanımı da severim yazılımı da bunların ikisi bilgisayar mühendisliğinde var biliyorum fakat veri tabanı da bana çok cazip geliyor. Hangisini seçmeliyim biliyorum 2'side oldukça zor şuan okulda aldığımız programlama eğitiminin biraz daha üstündeyim de denebilir ve internetten araştırdığıma göre de veri tabanı mezunları da sql server vb programları kullanarak bir veri tabanı oluşturuyor müşteri kayıt defteri vb. bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Bunu da cevaplarsanız sevinirim dediğim gibi henüz lise 2 öğrencisiyim fakat şimdiden bir karar vermek istiyorum ki ilerde zorlanmıyayım.
Programlama için ingilizcenin olması gerektiğini de biliyorum ve gönül rahatlığıyla ingilizce seviyemin benim yaşımda insanlara göre üstün olduğumu söyleyebilirim üstüne üstlük ileride üniversitede hazırlık olarak ingilizce de okumayı düşünüyorum ama hangi bölümü seçmeliyim ve veri tabanı seçtiğimde bize ne öğreticekler ayrıca seçimime göre iş imkanları ne olur ? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
 
Teşekkur ederim. Seneye Bilişim seçmeyi planliyorum. 9. Sinifim. :)
Seçmeli derslerin varsa o derslerin 10. sınıfta kalkacak, ama diğer kültür derslerinin hepsi aynı yerinde duracak. Üzerlerine 5 tane bölüm dersi eklenecek. Bu dersler; Bilişim Teknolojilerinin Temelleri (4 saat), Programlama Temelleri (4 saat), Paket Programlar (2 saat), Teknik Resim (2 saat), Temel Elektronik ve Ölçme (2 saat).

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri (B.T.T) dersinde bilgisayarın donanımsal kısımlarını içli dışlı geniş bir şekilde işleyeceksiniz. 2. döneme doğru da işletim sistemleri konusuna geleceksiniz, format atacaksınız. Biz bir veya iki hafta önce attık. Ayrıca bu B.T.T dersi baraj dersidir, yani 10. sınıfta iki dönem ortalaman da 50'nin altındaysa bu dersten sorumlu geçersin. Programlama Temelleri dersinde ise ki bu bana kalırsa en önemli bölüm dersi oluyor ilk olarak sayı dönüşümleri konusunu göreceksiniz. Bu konu bittikten sonra algoritmaya geçiş yapacaksınız, akış şeması falan da gelecek ardından. 1. dönemin sonları ya da 2. dönemin başında Visual Studio'da bu algoritmayı C#'ta kodlara dökeceksiniz. :) Program yazacaksınız bir nevi fakat birçok öğrenci programlamanın mantığını fazlasıyla çözemiyor. C# (C-Sharp) bir programlama dili oluyor ve de 10. sınıfın belki de hepsini bu dil ile geçireceksiniz. Paket Programlar dersinde de Word, Excel, PowerPoint gibi programları biraz daha ayrıntılı göreceksiniz (kullanımını). Teknik Resim ve Elektronik Ölçme dersleri biraz bu bölüm ile alakasız, yani 11. sınıfta bu derslerin değil yüzünü izine bile rastlamayacaksın. 11. sınıfa da dal seçeceksiniz. :)
 
Peki zor mu geciyor?

Ben bu bolumu sevdigim ve zevk alacagim bir meslek oldugu icin bu bolumu seciyorum. Sizce bu isi yapmaktan zevk alan birine bu anlattiklariniz sıkıcı gelir mi? Bu arada baya doktunuz icinizi tesekkur ediyorum.
 
Peki zor mu geciyor?

Ben bu bolumu sevdigim ve zevk alacagim bir meslek oldugu icin bu bolumu seciyorum. Sizce bu isi yapmaktan zevk alan birine bu anlattiklariniz sıkıcı gelir mi? Bu arada baya doktunuz icinizi tesekkur ediyorum.

Rica ederim lafı olmaz. :D Yani Bilişim geniş bir sektördür. Ağ tarafı var, Web tasarım ve programlama tarafı var, sadece programsal (veri tabanı içerikli) tarafı var. Donanımsal tarafı var, belki daha da vardır. Senin işe hangi taraftan baktığına bağlı sıkıcı gelip gelmemesi. Sen en çok neyi ile uğraşmak istiyorsun?

Bir de zor geçtiğini söyleyemem eğer zevk alırsan :D Hepsi su gibi gelip geçen dersler inan bana. Öyle bölüm dersi, bilgisayar dersleri falan diye hiç kendini korkutma. Herkesin kapasitesinin alabileceği şekilde konuları derslerin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı