Bilgisayar Mühendisliği'nde nasıl gelişilir?

mausaku112

Femtopat
Taşrada okuyorum ve mezun olduktan sonra şansımın düşük olacağını biliyorum. Birinci sınıfım. Bu nedenle kendimi elimden geldiğince geliştirmek istiyorum. İngilizceye başladım. Yazılımda da gelişmek istiyorum ama onlarca alan var, çoğu hakkında pek bilgim yok. Yapay zeka, web, mobil vb herkes şunu bunu yap diyor, şunu yapmazsan eksik olursun gibisinden yorumlar yapıyor. Sizce ilerlemek açısından en mantıklı alanlar hangisi?

Taşrada okuyorum ve mezun olduktan sonra şansımın düşük olacağını biliyorum. Birinci sınıfım. Bu nedenle kendimi elimden geldiğince geliştirmek istiyorum. İngilizceye başladım. Yazılımda da gelişmek istiyorum ama onlarca alan var, çoğu hakkında pek bilgim yok. Yapay zeka, web, mobil vb herkes şunu bunu yap diyor, şunu yapmazsan eksik olursun gibisinden yorumlar yapıyor. Sizce ilerlemek açısından en mantıklı alanlar hangisi?

GitHub, stack overflow cok isine yarayacaktir. VSC alisma, intellji programlari daha iyi. Udemy'deki kurslara bak bunlar bayagi gelismeni saglar. Oncelikle C'den (butun diller ve uygulamalar bu dilde yazilir.) Basla, sonra Java,JavaScript , C sharp, C++ diye gidersin. Mobil degilde daha cok web ve masaustu konularindan git. Veritabanlarini udemy uzerinden ve arastirarak ogren. Universitede sadece giris anlatilir, gerisi sana kalir.

Türkiye'de şunları bilmelisin

Aranan nitelikler;
1. C++, C#, Java, Pyhton, PHP dillerinde en az 5 yıl tecrübeli
2. Xml, Html5, CSS3, Jquery, Javascript, PS alanlarında deneyim sahibi
3. Entity Framework, Ado.net, SqlServer, MySQL, LINQ teknoloji ve veritabanlarında en az 3 yıl deneyimli.
4. MVC4 bilgisine sahip,
5. Esnek çalışma saatlerine uyumlu(bknz: sabah 8 gece 11-12)
6. Yapay zeka konusunda bilgi sahibi(şirket web programlama şirketi, adamlar robotta programlıyor galiba pehh)
7. Daha önce firmalarda 5-6 yıl çalışmış

Alıntı: 9 Durumda Türkiye'de Yazılım Sektörü ve Eğitim Durumu

Bence ölü sektör gibi bir şey Türkiye'de. Çünkü rekabet aşırı yüksek, yazılımcı alım sayısı düşük.

Türkiye'de şunları bilmelisin

Aranan nitelikler;
1. C++, C#, Java, Pyhton, PHP dillerinde en az 5 yıl tecrübeli
2. Xml, Html5, CSS3, Jquery, Javascript, PS alanlarında deneyim sahibi
3. Entity Framework, Ado.net, SqlServer, MySQL, LINQ teknoloji ve veritabanlarında en az 3 yıl deneyimli.
4. MVC4 bilgisine sahip,
5. Esnek çalışma saatlerine uyumlu(bknz: sabah 8 gece 11-12)
6. Yapay zeka konusunda bilgi sahibi(şirket web programlama şirketi, adamlar robotta programlıyor galiba pehh)
7. Daha önce firmalarda 5-6 yıl çalışmış

Alıntı: 9 Durumda Türkiye'de Yazılım Sektörü ve Eğitim Durumu

Bence ölü sektör gibi bir şey Türkiye'de. Çünkü rekabet aşırı yüksek, yazılımcı alım sayısı düşük.
Olu sektor demek yanlis bir tabir. Her meslegin rekabet orani cok yukseldi son zamanda. Bilgisayar muhendisligide yurtdisina giderim ayagina yukseldi. Ya en iyisi olacaksin yada girmeyeceksin bu islere.

GitHub, stack overflow cok isine yarayacaktir. VSC alisma, intellji programlari daha iyi. Udemy'deki kurslara bak bunlar bayagi gelismeni saglar. Oncelikle C'den (butun diller ve uygulamalar bu dilde yazilir.) Basla, sonra Java,JavaScript , C sharp, C++ diye gidersin. Mobil degilde daha cok web ve masaustu konularindan git.
Tübitakta staj yapmış bir abi de webden ilerle demişti. Ayrıca C dilinin bilmenin de diğer dilleri öğrenmek açısından önemli olduğu, sektörde C bilen kişilerin daha rahat ettigini okumustum bir yerde. Okulda da java veriliyor. Acaba okuldaki javanin yaninda C mi çalışayım yoksa web e mi gireyim? Elimde hem C hem de web (fronted) kursu var udemyde

Tübitakta staj yapmış bir abi de webden ilerle demişti. Ayrıca C dilinin bilmenin de diğer dilleri öğrenmek açısından önemli olduğu, sektörde C bilen kişilerin daha rahat ettigini okumustum bir yerde. Okulda da java veriliyor. Acaba okuldaki javanin yaninda C mi çalışayım yoksa web e mi gireyim? Elimde hem C hem de web (fronted) kursu var udemyde
Once C dillerini ve javayi ogren. Webden ilerleyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı