Bilgisayar mühendisliğini neden kötülüyorlar?

Kendini çok geliştirmen lazım. Çünkü ülkede bayağı bilgisayar mühendisi var. Yurt dışına çıkman içinde hem kendini bu alanda bayağı geliştirmen ve İngilizce'ni de geliştirmen lazım.
 
Aslında düzgün bir eğitim verilse çok güzel bir bölüm. Ancak Türkiye'de bilgisayar mühendisliği okudum deyince firmalar Avrupa'da lisede yazılım öğrenmiş veletlerle bir tutuyorlar. Ben Türkiye'de verilen bilgisayar mühendisliği eğitimini beğenmiyorum. Donanıma yönelik bilgi çok azken yazılım tarafında da işte ne bileyim Python falan öğretiyoruz diye 3-5 sayfa örnek kod verip sınavlarda geçiştiriyorlar. Ben elektrik elektronik mühendisiyim. Programlama dersinde FORTRAN'dan başlayıp temelinden itibaren öğrettiler. Bilgisayar mühendisliği bitiren arkadaşıma soruyorum. Bana o ne diye soruyor. %90'ından daha iyi yazılım öğrendiğimi düşünüyorum. Tabi kendisini geliştirirse neden iyi bir meslek olmasın ama Türkiye'de bence bilgisayar mühendisliği bölümleri 6-7 üniversite hariç gereksiz. Komple reform yapılması veya yapılamıyorsa kapatılıp yazılım mühendisliği olarak değiştirilmesi taraftarıyım. Elini sallayan giriyor. 220-230 bin yapıp gram matematik bilmeden bilgisayar mühendisliğine giriyorlar sonra işsiz kaldım diye ağlıyorlar.
 
Ayda yılda 1 kere gördüğün insan garanti işe gir diye abuk sabuk yorumlar yapar her zaman, herhangi bir tecrübesinden bahsetmiyorsa bu tür birisi, dinlemeye değmez.

Bana sorarsan üniversitede gördüğün eğitimin dışında, bir şeyleri öğrenmen ve tecrübe etmen gerekiyor derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı