Bilgisayar nasıl satılmalı?

xademus

Centipat
Katılım
2 Nisan 2021
Mesajlar
123
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar öncelikle hepinize selamlar ve iyi forumlar.

Pandemi döneminden biraz önce ve başlarında birkaç ufak birikimim sayesinde kendi çapımda elimden geldiği kadar Gaming ağırlıklı bir masaüstü bilgisayar topladım. Bütün parçalarını kendim seçerek, gerek indirimde gerekse çok hoşuma gidenlerden seçerek aldım. Belki yayın da yaparım diyerek biraz fazla bonkör davranarak ikinci bir monitör bile satın bile aldım. Fakat yayın işi altyapı tarafında sorun olunca bende kalitesiz yayın vermek istemedim. Konuyu kısa keselim en iyisi :)

Şu anda artık oyunlardan ve genel olarak Gaming tarafından soğumuş bulunuyorum çünkü fazla oynayacak çevremin olmaması, oyunların artık tat vermemesi veyahut hep birbirlerini kopyalamaları ve sanki hep aynı şeyi yapıyormuşum gibi hissediyorum. Bu yüzden severek topladığım bilgisayarımı satma kararı aldım. Buraya bu konuda başlık açma sebebim ise bilgisayarımı nasıl satacağım konusunda biraz sorunlar yaşıyorum. Bilgisayarı parça parça satmak mı daha hızlı ve kazançlı olur? Yoksa set halinde satmak mı daha kazançlı ve hızlı olur? Ayrıca Total'de ne kadar kazanabilirim? Bu konuda sizlerden yardım almak isterim, değerli görüşlerinizi belirtirseniz bana yardımı dokunacaktır.

Sistemim yüklediğim fotoğraflarda ki gibi gözüküyor. Bütün parçaların kutuları duruyor ve hepsi Amazon.com.tr üzerinden satın alındı. 1-1.5 yıl garantileri ve faturaları tam şekilde duruyor.

Sistem özelliklerini de belirtiyorum, düşüncelerinizi yazmanız bekliyorum.

  • AMD Ryzen 5 3600 işlemci.
  • ASUS Dual RX 5500 XT 4 GB Ekran Kartı
  • ASUS ROG STRIX B450-F Gaming II Anakart
  • XPG Spectrix S40G 256 GB RGB M.2SSD (3500/1200)
  • Thermaltake Toughram Z-One 3600 MHz (8x2) 16 GB RAM
  • Corsair iCUE H100i Elitte Capellix 240mm Sıvı Soğutma
  • Corsair iCUE 4000X RGB Kasa (4X SP120 fan)
  • Sharkoon SHPV2 650 Watt PSU
  • Seagate 1TB 7200 RPM HDD
  • Rainbow Kablo seti
Monitör ve ekipmanlar
  • MSI Optix G27C4 Curved 165Hz FHD monitör
  • MSI Optix G27C7 Curved 165Hz FHD monitör
  • Glorious Model O Mat beyaz mouse
  • A-jazz kırmızı Switch Bluetooth + USB Type-C Full RGB klavye (yurt dışından aldığım için ENG. Düzen)
  • Logitech C310 Webcam
  • HP X1000 Kablosuz Gaming Kulaklık,( aynı zamanda James Donkey 008 de var)
  • Calitte Viper VPX Siyah-Beyaz Gaming Koltuk ( Sol kolçağı aşağı yukarı kısmı çalışmıyor, sabit.)
Sistem gördüğünüz üzere bu şekilde. Sattıktan sonra biraz daha minimal bir oda düzeni yaratarak laptop almayı ve masa tarafında ufalmaya gitmeyi planlıyorum. Laptop olarak Huawei Matebook serisi çok hoşuma gitti ama fiyatları çok pahalı geldi. Şu anda aklımda Total bir fiyat yok fakat gelen paradan 4.000₺ kadarı ufak bir borca gidecek. Kalanı ile laptop bakmayı düşünüyorum. Fazla Gaming olmasına gerek yok, hızlı modern olsun yeter.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

IMG_20211017_144004.jpg


IMG_20211017_144123.jpg


IMG_20211017_144056.jpg
 
Almayı isterdim ama seneye alacağım. Piyasasını az çok bilirsiniz yine, Sarı siteye kırmızı siteye ve yeşil siteye koyun ama en etkilisi sarı site. İsim veremiyorum malum anlarsınız siz. Oradan böyle temiz cihazı çok rahat satarsınız ederi de yine minimum 6-7 vardır sanırım tam anlamıyorum.
 
Sistem çok güzelmiş. Bana verin ben kullanırım :D

Şaka bir yana ekran kartını tek satın. Tekli satılan ekran kartları daha çok para getiriyor. Diğer parçaları da toplu bir şekilde satın. Ekipmanları tek tek satmanız daha mantıklı olabilir.
 
Konuyla alakasız, fakat bu paranın kaynağı nedir merak ettim.
 
Konuyla alakasız, fakat bu paranın kaynağı nedir merak ettim.

Kasa içini birkaç ay arayla biriktirerek almıştım, ekran kartı 2200 lira gibi bir fiyata gelmişti, diğer kalanları ise bir daire satış işlemim oldu oradan tamamladım.
Sistem bir tuhaf para daha çok görüntü ve ekipman için harcanmış.

Hocam görüntüye harcandı derken kastınız ekran kartı ise tam Bitcoin olaylarının fırladığı milletin tekli ekran kartı satmayı bıraktığı döneme geldi. Önce işlemciyi alıp daha sonra kampanyalardan RAM falan düşürdüm derken pandemidir kriptodur girdi işin içine kartı yükseltemedim. Onun haricinde pek de kötü donanım kullandığımı zannetmiyorum ama sağ olun düşünceniz için.
 
Kasa içini birkaç ay arayla biriktirerek almıştım, ekran kartı 2200 lira gibi bir fiyata gelmişti, diğer kalanları ise bir daire satış işlemim oldu oradan tamamladım.

Hocam görüntüye harcandı derken kastınız ekran kartı ise tam Bitcoin olaylarının fırladığı milletin tekli ekran kartı satmayı bıraktığı döneme geldi. Önce işlemciyi alıp daha sonra kampanyalardan RAM falan düşürdüm derken pande midir kriptodur girdi işin içine kartı yükseltemedim. Onun haricinde pek de kötü donanım kullandığımı zannetmiyorum ama sağ olun düşünceniz için.

Yok hocam benim tuhafıma 2000TL'lik sıvı soğutma kullanıp 5500XT kullanmanız garibime gitti bir de monitörler çok pahalı tabii zevk meselesı sizin tercihiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı