Bilgisayar nasıl temizlenebilir?

Daniellvl

Decapat
Yer
Türkiye
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
M2 SSD 512 GB
Ekran kartı
RTX 3060 8 GB
Anakart
MSI H610M
İşlemci
İ5 12400F
Bilgisayarımı alalı 1 yıl oldu yani yeni sayılır o yüzden işlemci ekran kartı çıkarmak istemiyorum ama güç kaynağım çok tozlu gözüküyor onu nasıl hallederim ya da kısa yolu 1-2 saat bezle fanlardan geçmek yerine kolay bir yol var mı?

Bilgisayarımı alalı 1 yıl oldu yani yeni sayılır o yüzden işlemci ekran kartı çıkarmak istemiyorum ama güç kaynağım çok tozlu gözüküyor onu nasıl hallederim ya da kısa yolu 1-2 saat bezle fanlardan geçmek yerine kolay bir yol var mı?

Toz almak için saç kurutma makinesinin soğuk moduna alıp PC'yi balkona falan çıkarıp tozları temizleyebilirsin.

Evet daha önce böyle çok vaka duymuştum.

Dikkat et parçanı çalmasınlar şaka demiyorum.

Ondan da korkuyorum.

Hocam direkt kasayı bir bilgisayarcıya götürüp bir termal macun yenilemesi ve temizlik yaptırılması daha sağlıklı olacaktır🙃

Ama çok da bir toz yok ama yine de varlığı bariz belli, güç kaynağını çıkarmak tehlikeli olur mu? Ve bilgisayara küçük fırçalarcan değdirirsek anakarta vs. bir sorun olur mu?

Saç kurutma makinesi ile soğuk hava ile yumşak fırça ile temizliyebilirisn

Ama çok da bir toz yok ama yine de varlığı bariz belli, güç kaynağını çıkarmak tehlikeli olur mu? Ve bilgisayara küçük fırçalarcan değdirirsek anakarta vs. bir sorun olur mu?

Hayır hocam küçük fırçayla temizlemeniz bir problem yaratmaz ama dediğim gibi 1 yıllık bir süreç olmuş bilgisayarını alalı temizleme dışında bir de termal macun yenilemesi yaparsanız sistem daha iyi çalışır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı