Bilgisayar önce siyah ekranda dondu ve sonra kasmaya başladı

683019

Centipat
Merhaba. Bilgisayarımda YouTube'dan video izliyordum. Birden bilgisayar siyah ekranda kaldı. Açma kapama tuşuna basılı tutup kapattım bilgisayarı. Daha sonra açtım sorun yok diye düşündüm ama Google'a vs girerken kasmalar başladı. Videolar, canlı yayınlar vs. hep kasıyor. (şöyle bir ara bilgi vereyim: Görev çubuğu tam ekranda vs. gitmiyor ve bilgisayar açıldıktan sonra simgeler, sözcük boyutu vs. değişmişti.)

Hayır birden dondu. Bilgisayar çalışıyordu ama donmuş ve siyah ekrandaydı. Açma düğmesine basılı tutmadan kapanmadı. Sonra kasmalar başladı.
Hocam şimdi Youtube izliyordum dedin ya ondan önce herhangi bir güncelleme yaptın mı? Kabloları tamamen çıkarıp tekrar tak. Power döngüsü yap > yani pcyi kapat fişini çek 30sn bekle sonra tekrar kabloları tak sonra pc'yi aç.

Hocam şimdi YouTube izliyordum dedin ya ondan önce herhangi bir güncelleme yaptın mı? Kabloları tamamen çıkarıp tekrar tak. Power döngüsü yap > yani PC'yi kapat fişini çek 30sn bekle sonra tekrar kabloları tak sonra PC'yi aç.

Hayır izlerken yorumlara doğru kaydırdım. Sonra dondu zaten.

Hocam şimdi YouTube izliyordum dedin ya ondan önce herhangi bir güncelleme yaptın mı? Kabloları tamamen çıkarıp tekrar tak. Power döngüsü yap > yani PC'yi kapat fişini çek 30sn bekle sonra tekrar kabloları tak sonra PC'yi aç.

Peki virüs veya termal macun yenilemediğim için olabilir mi?

Peki virüs veya termal macun yenilemediğim için olabilir mi?
En son ne zaman macun yeniledin? Eğer sorunun o olduğunu düşünüyorsan sıcaklık değerlerine bakman lazım. Virüs ise Malwarebytes şu programı indir 30 gün ücretsiz, ağır donmalar varsa virüs olma ihtimali var ama ekranın siyah kalması pek virüsün yapacağı bir şey değil.

En son ne zaman macun yeniledin? Eğer sorunun o olduğunu düşünüyorsan sıcaklık değerlerine bakman lazım. Virüs ise Malwarebytes şu programı indir 30 gün ücretsiz, ağır donmalar varsa virüs olma ihtimali var ama ekranın siyah kalması pek virüsün yapacağı bir şey değil.

Geçen sene haziran sonu temmuz gibi aldım bilgisayarı. Aldığım günden beri macun yenilemedim. Kasma olayı ise akıcılığı bozuyor sadece ağır bir kasma yok. Bazen yayınlarda falan kasma tetikliyor tadı kaçırıyor.

Geçen sene haziran sonu temmuz gibi aldım bilgisayarı. Aldığım günden beri macun yenilemedim. Kasma olayı ise akıcılığı bozuyor sadece ağır bir kasma yok. Bazen yayınlarda falan kasma tetikliyor tadı kaçırıyor.
Hocam aklıma pek bir şey gelmiyor. Son zamanda yüklediğin bir program var mı? Sıcaklık değerlerini atabilir misin. HWMonitor programını kullanabilirsin basit anlaşılır bir program.

Hocam aklıma pek bir şey gelmiyor. Son zamanda yüklediğin bir program var mı? Sıcaklık değerlerini atabilir misin? HWMonitor programını kullanabilirsin basit anlaşılır bir program.

Son zamanlarda bir şey yüklemedim açıkçası. Bugün tek yüklenen şey Rocket League güncellemesi. Core Temp indiriyorum bakmak için sıcaklık değerlerini gönderirim.

Hocam aklıma pek bir şey gelmiyor. Son zamanda yüklediğin bir program var mı? Sıcaklık değerlerini atabilir misin. HWMonitor programını kullanabilirsin basit anlaşılır bir program.

Dosya Ekleri

• IMG20240626220706.jpg
    IMG20240626220706.jpg
    131,7 KB · Görüntüleme: 18

Technopat Haberler

Geri
Yukarı