Bilgisayar oyunda kapanıyor

AquaBF

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar normal video izlerken falan herhangi bir sorun yaşamıyorum fakat 2 gündür oyuna girdikten ortalama 5-10 dakika sonra bilgisayar kendini kapatıyor. Bunun nedenini termal macundan kaynaklı olduğundan düşünüyorum. Fakat gecici sürede olsa kapanmaması icin yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar normal video izlerken falan herhangi bir sorun yaşamıyorum fakat 2 gündür oyuna girdikten ortalama 5-10 dakika sonra bilgisayar kendini kapatıyor. Bunun nedenini termal macundan kaynaklı olduğundan düşünüyorum. Fakat gecici sürede olsa kapanmaması icin yapabileceğim bir şey var mı?
hwinfo programı ile sıcaklıklarına bakabilirsin. Sistem özelliklerini paylaşır mısın?

Sıcaklık değerlerini ve sistemin donanım kullanımı kontrol edin. Bunun için MSI Afterburner'i kullanabilirsiniz.

Bir diğeri de donanınımızı test edin OCCT ile işlemci yada ekran kartını stress testine sokun. PSU nuzu da OCCT ile test edebilirsiniz.

Ben işlemci sıcaklık takibi için Core Temp uygulamısını kullanıyorum. Tüm çekirdeklerin ayrı ayrı sıcaklıklarını görebilirsin. PC boştaki ve yük altındaki sıcaklıklarına bak bakalım kaç derecede ona göre işlemci kaynaklı mı değil mi anlamış olursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı