Çözüldü Bilgisayar oyundayken işlemci kullanımı %3'e düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

androidmal

Decapat
Daha fazla  
Başlıktada anlattığım gibi işlemci yüke binmiyor. Yüzde 3 - 4 aralığında geziyor ve FPS düşüyor, işlemci sıcak değil.

Çözüm
Windows arama kısmına güç planını düzenle yaz sonra oradan seçili planlarınız çıkacak şeçili olan planınıza planı ayarlarını değiştire tıklayın tıkladıktan sonra önünüze bir yer gelecek oradan da gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın küçük bir yer açılacak oradan işlemci güç yönetimine tıklayın en yüksek işlemci durumu yazan yeri açın ve oraya 90 yazın ve kaydedin sorun çözülecektir.
Windows arama kısmına güç planını düzenle yaz sonra oradan seçili planlarınız çıkacak şeçili olan planınıza planı ayarlarını değiştire tıklayın tıkladıktan sonra önünüze bir yer gelecek oradan da gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın küçük bir yer açılacak oradan işlemci güç yönetimine tıklayın en yüksek işlemci durumu yazan yeri açın ve oraya 90 yazın ve kaydedin sorun çözülecektir.

Çözüm
Hocam orası default olarak 100 değilmi?

Çünkü şuan bende öyle de ondan sorayım dedim.

Hocam orası default olarak 100 değil mi?

Çünkü şu an bende öyle de ondan sorayım dedim.

Evet default olarak 100 olur ve işlemcini son derece olarak kullanır onu 90'a çekersen bir oyunda 100 FPS alıyorsan 95'e düşer fakat işlemcin kısıtlanmaz ve FPS'in hep aynı kalır.

Evet default olarak 100 olur ve işlemcini son derece olarak kullanır onu 90'a çekersen bir oyunda 100 FPS alıyorsan 95'e düşer fakat işlemcin kısıtlanmaz ve FPS'in hep aynı kalır.
Bende yaşıyordum bu sorunu oradan biliyorum.

Hocam 12. Nesil i5 3050

Bende yaşıyordum bu sorunu oradan biliyorum.
15 fps kadar arttı hocam ama eski performansını veremiyor 140 fps alıyordum normalinde.

Hocam 12. nesil i5 3050.

15 FPS kadar arttı hocam ama eski performansını veremiyor 140 FPS alıyordum normalinde.

Bilgisayar donanımı ile alakalı olabilir hocam bilgim yok fakat böyle yaparsan sorununu çözersin bir sıkıntı olmaz hem bilgisayarın ısınmaz hem de sonrasında kasma yaşamazsın.

Bilgisayar donanımı ile alakalı olabilir hocam bilgim yok fakat böyle yaparsan sorununu çözersin bir sıkıntı olmaz hem bilgisayarın ısınmaz hem de sonrasında kasma yaşamazsın.
Ayarlara bidaha göz gezdireyim hocam. Belkide kullandığım monitör uygulamasında hata olabilir görev yöneticisi yüzde 50 derken uygulama yüzde 4 diyor.

Ayarlara bir daha göz gezdireyim hocam. Belkide kullandığım monitör uygulamasında hata olabilir Görev Yöneticisi yüzde 50 derken uygulama yüzde 4 diyor.

Aynı şey var hocam Görev Yöneticisi çok da doğru göstermiyor ben bu sorunla karşılaştığımda forum bile açmıştım orada cevap bulamadım kendim denedim buldum sonrasında anlattığım şekilde düzelttim.

Aynı şey var hocam Görev Yöneticisi çok da doğru göstermiyor ben bu sorunla karşılaştığımda forum bile açmıştım orada cevap bulamadım kendim denedim buldum sonrasında anlattığım şekilde düzelttim.
Hocam aslında monitörde sağ sol yapınca baya akıcı fakat uygulama 90 fps diyor. Sadece bakarak bile anlaşılıyor bi hata olduğu. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı