Çözüldü Bilgisayar oyunlara girince aniden kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pilotds

Hectopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Herhangi bir oyuna girince kapanıyor ama video izlerken vb. yaparken asla kapanmıyor. Kapanmadan önce ses geliyor ve ekran gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor, fanları dönüyor ışıkları yanıyor. Dün akşam Valorant oynarken başıma geldi mavi ekran verdi ve ondan sonra bunları yapmaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemci tam yükte bile PSU'yu zorlamaz. Bu yüzden kapanmıyor. Isınmadan olsa yine kapanırdı. Demek ısınmadan da değil. PSU şüpheli.

Az önce de Valorant oynuyordum aniden ekran gitti yeniden oyuna girdi her şeyi yeniden açtım. Aide64 testinde her şey 100 oldu kapanmadı oyuna girdim direk kapandı.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    33,6 KB · Görüntüleme: 30
Tikli olanların hepsi.
Tamam şimdi aşaıda verdiğim linkten Furmark indirip kurun. Testi başlatmadan önce ayarlardan çözünürlük olarak 4k seçin ve Anti-Aliasing seçeneğini 8x MSAA olarak ayarlayıp testi başlatın. Şöyle 10-15 dakika çalışsın bir bakalım. Sonucu bizimle paylaşın.

Tamam şimdi aşaıda verdiğim linkten FurMark indirip kurun. Testi başlatmadan önce ayarlardan çözünürlük olarak 4K seçin ve anti-aliasing seçeneğini 8X MSAA olarak ayarlayıp testi başlatın. Şöyle 10-15 dakika çalışsın bir bakalım. Sonucu bizimle paylaşın.

Tamamdır dışarı çıkacağım geldiğim zaman yapıp paylaşacağım.

Tamam şimdi aşaıda verdiğim linkten FurMark indirip kurun. Testi başlatmadan önce ayarlardan çözünürlük olarak 4K seçin ve anti-aliasing seçeneğini 8X MSAA olarak ayarlayıp testi başlatın. Şöyle 10-15 dakika çalışsın bir bakalım. Sonucu bizimle paylaşın.

Testi başlattığım gibi tık diye bir ses geldi ve kapandı.

Son düzenleme:
Tamamdır dışarı çıkacağım geldiğim zaman yapıp paylaşacağım.

Testi başlattığım gibi tık diye bir ses geldi ve kapandı.
Tahmin ettiğim gibi ilk şüpheli güç kaynağıdır. İkinci şüpheli ise ekran kartı olarak görünüyor. Ekran kartınız yükteyken kaç dereceye çıkıyor, bakabildiniz mi?

Sizinle Discord'tan iletişime geçebilir miyim ekran falan açarım?
Bu şekilde iletişim kurmuyorum. Zaten mikrofonum yok. Buradan yazarak konuşabiliriz. Bu noktadan itibaren yapmanız gereken bu PC'yi başka bir güç kaynağı ile denemek olmalıdır. Bu bir OEM PC ise servise yollayın. Yapmazlarsa Tüketici Hakem Heyeti.

Bu şekilde iletişim kurmuyorum. Zaten mikrofonum yok. Buradan yazarak konuşabiliriz. Bu noktadan itibaren yapmanız gereken bu PC'yi başka bir güç kaynağı ile denemek olmalıdır. Bu bir OEM PC ise servise yollayın. Yapmazlarsa Tüketici Hakem Heyeti.
Ramlerde uyuşmazlık olabilir mi?

Ramlerde uyuşmazlık olabilir mi?
Memtest yapıp ramleri kontrol edebilirsiniz ama bilgisayarınız sadece tam yüke binince kilitleniyor anlaşılan. Dediğim gibi, bu ipuçları PSU'ya işaret eder. İkinci ve daha küçük olasılık ise ekran kartı. Şimdi, PSU arızalı ise ekran kartını sıkıştıramıyoruz, dolayısıyla ekran kartında problem varsa bunu anlayamayız. Yani öncelikle PSU şüphelisini elememiz lazım. Bunu ancak sağlam başka bir PSU takıp ekran kartını sıkıştırarak anlayabiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı