Bilgisayar oyunlarda tam performansını kullanmıyor

Smkplayer

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım oyunlarda tam performansını kullanmıyor ve bu da sinirimi çok bozuyor, örneğin Far Cry 5'te bir yerde GPU kullanımı %98 200 FPS alıyorum ama mekan değiştirince GPU kullanımı 60'a düşüp FPS 120'lere düşüyor, bu sorun Far Cry 5'te değil çoğu oyunda oluyor, CS2 de GTA 5'te vb... Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çeşitli sistem bileşenlerinin yaptığı darboğazdan veya oyunun optimizasyonundan kaynaklanıyor olabilir. Darboğaz yapan parça(lar) varsa bulmaya çalışın. Masaüstü ise yükseltin.

Merhaba, bilgisayarım oyunlarda tam performansını kullanmıyor ve bu da sinirimi çok bozuyor, örneğin Far Cry 5'te bir yerde GPU kullanımı %98 200 FPS alıyorum ama mekan değiştirince GPU kullanımı 60'a düşüp FPS 120'lere düşüyor, bu sorun Far Cry 5'te değil çoğu oyunda oluyor, CS2 de GTA 5'te vb... Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem bileşigini atabilir misin?

Nasıl düzeltirsin bilmem, çok hakim değilim. Ama şunu söylemek istiyorum. PC kendini bildiğim kadarıyla zorlamak istemez o yüzden kendini %60'lara düşürüyor herhalde, yapacak bir şey yok bildiğim kadarıyla.

Sistem bileşigini atabilir misin?
Rtx 3070
Ryzen 5 5600x
32gb ram
1tb ssd
650w güç kaynağı

Çeşitli sistem bileşenlerinin yaptığı darboğazdan veya oyunun optimizasyonundan kaynaklanıyor olabilir. Darboğaz yapan parça(lar) varsa bulmaya çalışın. Masaüstü ise yükseltin.
Öyle bir sıkıntı olduğunu pek düşünmüyorum büyük ihtimal yazılımsal bir hata bilmiyorum nasıl düzelticeğim

Rtx 3070
Ryzen 5 5600x
32gb ram
1tb ssd
650w güç kaynağı

Öyle bir sıkıntı olduğunu pek düşünmüyorum büyük ihtimal yazılımsal bir hata bilmiyorum nasıl düzelticeğim
Hani diğer bilgisayarlarda gpu 80-90 gücünü kullanıyor tam performans için, monitör 165hz vsync açık olsa bile 120fpse düşüp güç kullanımı 60 olmaması lazım çok garip

Rtx 3070
Ryzen 5 5600x
32gb ram
1tb ssd
650w güç kaynağı

Hani diğer bilgisayarlarda gpu 80-90 gücünü kullanıyor tam performans için, monitör 165hz vsync açık olsa bile 120fpse düşüp güç kullanımı 60 olmaması lazım çok garip
Sıcaklıklardada bir sıkıntı olmuyor gpu max 75 C° anca görüyor

Son düzenleme:
Saydığınız bütün oyunlarda işleminiz teknik olarak darboğaz yapıyor. Ortada bir sorun yok çünkü özellikle cs2 gibi bir oyun zaten CPU'dan dolayı kullanıcıları kısıtlayan bir oyun. GTA V'de de benzer bir durum var. Gidin RDR2 falan deneyin ultra ayarlarda, GPU kullanımını %100'de görürsünüz. Ortada çözülecek bir sorun yok. Konudaki ilk mesajımda yazdığımla aynı durum geçerli.

Saydığınız bütün oyunlarda işleminiz teknik olarak darboğaz yapıyor. Ortada bir sorun yok çünkü özellikle CS2 gibi bir oyun zaten CPU'dan dolayı kullanıcıları kısıtlayan bir oyun. GTA V'de de benzer bir durum var. Gidin RDR2 falan deneyin Ultra ayarlarda, GPU kullanımını %100'de görürsünüz. Ortada çözülecek bir sorun yok. Konudaki ilk mesajımda yazdığımla aynı durum geçerli.

Far fry 5'te oyun testleri Ultra ayarda %90'larda GPU kullanıyor ama ben denediğimde %60-70 oluyor oyun testindeki işlemcide aynı hani darboğaz olduğunu düşünüyorum

Saydığınız bütün oyunlarda işleminiz teknik olarak darboğaz yapıyor. Ortada bir sorun yok çünkü özellikle CS2 gibi bir oyun zaten CPU'dan dolayı kullanıcıları kısıtlayan bir oyun. GTA V'de de benzer bir durum var. Gidin RDR2 falan deneyin Ultra ayarlarda, GPU kullanımını %100'de görürsünüz. Ortada çözülecek bir sorun yok. Konudaki ilk mesajımda yazdığımla aynı durum geçerli.

GTA 5'te ise sana şöyle örnek vereyim trevorun kasabasında iken GPU kullanımı 60-70 arası CPU 40-30 ama kasabadan şehre bakarken GPU kullanımı 90 oluyor hani ben şunu anlamıyorum madem darboğaz ama neden değişiyor kullanım sabit kalsa en azından güzel olacak ne yapmam lazım.

Far fry 5'te oyun testleri Ultra ayarda %90'larda GPU kullanıyor ama ben denediğimde %60-70 oluyor oyun testindeki işlemcide aynı hani darboğaz olduğunu düşünüyorum

GTA 5'te ise sana şöyle örnek vereyim trevorun kasabasında iken GPU kullanımı 60-70 arası CPU 40-30 ama kasabadan şehre bakarken GPU kullanımı 90 oluyor hani ben şunu anlamıyorum madem darboğaz ama neden değişiyor kullanım sabit kalsa en azından güzel olacak ne yapmam lazım.
İlki için pek bilmem ama ikinci için şöyle, Şehirde insanlar,dokular,yansımalar vs. Vs. Daha fazla olduğu için ve bildiğiniz gibi Trevorun kasabasında 3-5 ev tek var. Yani GPU Mantıken. Bence şehirde daha fazla yapılar, kodlar,yapay zekalar ve diğerleri olduğu için sizin PC orada daha fazla zorlanır bence. Ha birde ilki için izlediğiniz testlerdeki GPU sizinki ile aynı mı?

İlki için pek bilmem ama ikinci için şöyle, Şehirde insanlar, dokular, yansımalar vs. Vs. Daha fazla olduğu için ve bildiğiniz gibi Trevorun kasabasında 3-5 ev tek var. Yani GPU Mantıken. Bence şehirde daha fazla yapılar, kodlar, yapay zekalar ve diğerleri olduğu için sizin PC orada daha fazla zorlanır bence. Ha bir de ilki için izlediğiniz testlerdeki GPU sizinki ile aynı mı?

Evet aynı

İlki için pek bilmem ama ikinci için şöyle, Şehirde insanlar,dokular,yansımalar vs. Vs. Daha fazla olduğu için ve bildiğiniz gibi Trevorun kasabasında 3-5 ev tek var. Yani GPU Mantıken. Bence şehirde daha fazla yapılar, kodlar,yapay zekalar ve diğerleri olduğu için sizin PC orada daha fazla zorlanır bence. Ha birde ilki için izlediğiniz testlerdeki GPU sizinki ile aynı mı?Zat
Trevorun kasabasini örnek alarak verdim ama bu çoğu oyunda oluyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı