Bilgisayar Parça Değişimi Sonrası Yavaşlama Sorunu

Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Masaüstü bir sistemim var. Pek de iyi olmada da idare ediyoruz. Bir ara elektrik gidip gelmesinden ötürü kullanılmaz hale gelmişti ve 70 TL'lik ücret çıkmıştı. Ben de bilgisayarımı ücret karşılığında yaptırdım. Fakat ne yazık ki o günden sonra bilgisayar tam bir performans vermiyor yada veremiyor.
Donanımlarımı değştirdim. Değiştirdiğim donanımlardan iki tanesinden biri işlemci diğeri RAM'ler. Fakat sonuç yine aynı. Eskisinden iyi işlemci ve RAM almama rağmen durum aynı. 70-100 FPS'ten 5-10 FPS'e düşüyor. Ağır oyunları da kaldırıyordu, rahatça oynuyordum. Şimdi ise en ufak şeyde donuyor. 2 kere farklı işletim sistemi denedim, sonuç aynı.
PSU elektrik veriyordu ama iki gün önce fanlar ufacık dönüp PC açılmıyordu. Bu beni PSU'ya yöneltti. Sorunun kaynağı ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirmediğiniz donanımların marka, modelleri ve kaç yıldır kullandığınızı yazabilir misiniz ?
Kusura bakmayın geç bir cevap olacak ama anca bakabildim anakartım eski bir anakart gigabyte ep43s3l 4 5 senedir kullanıyorum power supply den endişe ediyordum onuda değiştim sıfır aldım durum aynı hdd aldım durum yine aynı aklıma gelen 2 seçenek var biri ekran kartı diğeri anakart anakartın ısınması ile pc ye kasma mı giriyor anlamış değilim birçok donanımım yeni anakart haricinde durum nedir anlayamadım.

Sabit diski kontrol ediniz. İşlemci zaten en zor bozulan parçadır. Elektirik kesintisi en çok sabit diske ve güç kaynağına vurur. Güç kaynağına vursaydı büyük ihtimalle sistem açılmazdı.
Hocam Dediğim gibi psu yu değiştim sorun aynı değişen birşey yok anakart sıcaklığındanmıdır acaba diğer parçaları da mı ısıtıyor tam anlayamadım 10 sene bilgisiyar kullanan biriyim ben böyle şey göremedim hatanın nereden geldiği belirsiz insanı çileden çıkartıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı