Satıcıların iş birliği. Donanım sattırma istekleri de var bu işin içinde. Mesela Rockstar PC'ye GTA V'i geç çıkarma nedeni bu. Oyun için kart üreticileriyle anlaşıp daha yüksek donanımları sattırıyorlar. En iyisi PS4'tür arkadaşlar. Ne kadar doanım toplarsanız ömrü bir PS4 kadar olamaz. Gerçi bir PS kadar olamaz. PS3'e bakın hala daha çok gözde.
Türkiye anlamaz zaten ekonomiden filan. Türkiye'de devlet çok ağır vergiler alır. Asgari ücret çok azdır. Paramız çok rezil bir değerde. Sonuçta burası Türkiye en azından parası değerli olmalı ama yok. Biz yeni nesil inşallah ekonomimizi geliştireceğiz.
Bakanlar koltukları kendi aralarında dönüyor. Ekonomi Bakanı daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanı idi, sonrasında Dış Ticaretten Sorumlu Bakan olmuştu. Adamların koltuk sevdası yüzünden bu durumlardayız. Belki de en son olacak kişiler şu anda üst mercilerde devlet meselelerini tartışıyorlar. Ekonomi Bakanının oğlu Yolsuzluk soruşturması yüzünden içeri girdi. Herhangi bir başka ülkede olsa sınırdışı olmadan önce kendi ülkesiyi terkeder. 3. Dünya ülkesi bile olmayı haketmiyoruz.
Türkiye anlamaz zaten ekonomiden filan. Türkiye'de devlet çok ağır vergiler alır. Asgari ücret çok azdır. Paramız çok rezil bir değerde. Sonuçta burası Türkiye en azından parası değerli olmalı ama yok. Biz yeni nesil inşallah ekonomimizi geliştireceğiz.
Bakanlar koltukları kendi aralarında dönüyor. Ekonomi Bakanı daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanı idi, sonrasında Dış Ticaretten Sorumlu Bakan olmuştu. Adamların koltuk sevdası yüzünden bu durumlardayız. Belki de en son olacak kişiler şu anda üst mercilerde devlet meselelerini tartışıyorlar. Ekonomi Bakanının oğlu Yolsuzluk soruşturması yüzünden içeri girdi. Herhangi bir başka ülkede olsa sınırdışı olmadan önce kendi ülkesiyi terkeder. 3. Dünya ülkesi bile olmayı haketmiyoruz.
Bu kadar haklı olduğumuz sebeb varken Hala hiç birşeyin değişmemesi acayip gücüme gidiyor, güzel memleketimizde Açlıktan ölen çocuklar varken 1200 TL bir işlemciye vermek ne kadar rahatlatıcı bilemiyorum...
Ekonomi üzerine uzun uzadıya yazmak isterdim de kısa keseyim. Ürettiğin ve sattığın ürün ile aldığın ürün birbirine eşit olmadığı sürece paranın değeri hep düşer. Paranın değerinin artması için tek yok ihracatın ithalattan fazla olması. Bunu da üreterek sağlarsınız. Diğer bir nokta da paranın değerli olması zannedilenin aksine iyi bir şey de olmayabilir. Misal Çin...
Bir de ülkemizi çok da yerin dibine sokmaya gerek yok. Zengin bir ülke değiliz iş olanaklarımız az ama fakir bir ülke de olduğumuzu düşünmüyorum. Avrupa'da kazanıp ülkemizde harcarsanız evet zenginsiniz ama orada kazanıp orada harcıyorsanız arada çok fark yok. Almanya örneğini vereyim. Maaşlar ortalama 2500 €. Sosyal yardım da almaya hak kazanırsanız toplamda 3500€ gibi aylık bir bütçeniz olur. Harcama da ona göre. En basiti sabah marketten 1 ekmek aldınız 0, 72 €. Meyve fiyatları kilosu ortalama 2€. Ev kiraları 1000€. ADSL elektrik su doğalgaz aylık minimum 250€. Sinema 10€ civarı. Sigara pakedi 6, 5€ başlar. Karar sizin.