Bilgisayar patlaması veya yanması nasıl oluyor?

Ani elektrik gelmesinden dolayı patlama da olabiliyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi ev havaya uçacak derecede patlamıyor. Sadece kendine ve diğer parçalara zarar verebilecek derecede patlıyor. Dandik PSU'larda patlama sorunu fazla oluyor ancak illa dandik diye patlayacak bir durum söz konusu değil. Patladığı için c4 esprisi yapıyoruz.

bundan 10-12 sene önce psunun arkadan voltajını değiştirdim yanlışlıkla tamda suratımda patladı power kablosunu takıp pcyi açınca fena şoka girmiştim 2 saat kendime gelemedim :D

Peki ani elektrik gelmesi derken o nasıl oluyor? Bir de mesela elektrikler gitti diyelim ama bilgisayar fişe takılı bir şey olur mu?

Bundan 10-12 sene önce PSU'nun arkadan voltajını değiştirdim yanlışlıkla tamda suratımda patladı Power kablosunu takıp PC'yi açınca fena şoka girmiştim 2 saat kendime gelemedim :D.

Ahahahahah bende de aynı 10-12 sene önce aynı olayı bende yapmıştım :D
Ne olduğunu bilmiyordum bilgisayar açıkken yapmıştım duman ve yanık kokusu çıkmıştı çok düşük bir seslede balon patlaması gibi ses çıkmıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı