Bilgisayar programcılığı bölümü nasıl?

KMDS

Decapat
Daha fazla  
Merhaba TYT 400k AYT'de patladım sözelde 130k çıktı yaşadığım şehirde bilgisayar programcılığına girebiliyorum ama bazı tanıdıklarım bölüme güzel bazıları da 2yıllık okunmaz diyor bu sene zaten mezun senemdi 1 sene daha mezuna bıraksam çok çalışacağımı sanmıyorum. Okuyan bilen ya da bu bölüme giden tanıdığı olanlara sorularım var:
Bölüm nasıl? Kodlama olarak ne öğretiliyor? Mezun olduktan sonra ne iş yapılıyor? İş bulma imkanı nasıl?

Okumuş olmak için yada mühendislik bölümlerine geçiş için okunabilir. Sadece bu bölümü olumak diploma olarak pekte geçerli olmayacaktır.

Konu aslen kendini ne kadar geliştirmen ile alakalı olacaktır çünkü okullarda çok temel eğitimler veriliyor. Ne öğretildiğini şuan bilemiyorum ben mezun olalı çok ama çok yıllar geçti ama piyasa durumu halen aynı diyebilirim.

Okuyacağınız okula göre değişkenlik gösterecektir. Bölüm kolay ve iyi bir okulsa tercih edilebilir bence. Öğretilen şeyler okuldan okula değişiyor. Mezun olduktan sonra Yazılımcı olabilirsiniz. İş imkanı ise tamamen kendi gelişiminize bağlı. Kendinizi bu süreçte geliştirseniz iyi olur. Yoksa mezun oldum iş bulayım yok direkt.

Örgün eğitimde boşa vakit kaybı bölümlerden birisi. Sözelden iyi kötü tercih yapın, sınavsız ikinci üniversite olarak tercih edin.

Merhaba TYT 400k AYT'de patladım sözelde 130k çıktı yaşadığım şehirde bilgisayar programcılığına girebiliyorum ama bazı tanıdıklarım bölüme güzel bazıları da 2yıllık okunmaz diyor bu sene zaten mezun senemdi 1 sene daha mezuna bıraksam çok çalışacağımı sanmıyorum. Okuyan bilen ya da bu bölüme giden tanıdığı olanlara sorularım var:
Bölüm nasıl? Kodlama olarak ne öğretiliyor? Mezun olduktan sonra ne iş yapılıyor? İş bulma imkanı nasıl?
Bilişim teknolojileri bölümü var iyi olduğunu ve aranan bi meslek olduğunu söylüyorlar.(Ne kadar doğru bilmem)

Okumuş olmak için ya da mühendislik bölümlerine geçiş için okunabilir. Sadece bu bölümü olumak diploma olarak pek de geçerli olmayacaktır.

Konu aslen kendini ne kadar geliştirmen ile alakalı olacaktır çünkü okullarda çok temel eğitimler veriliyor. Ne öğretildiğini şu an bilemiyorum ben mezun olalı çok ama çok yıllar geçti ama piyasa durumu halen aynı diyebilirim.

Geçiş derken dikey geçiş olayından mı bahsediyorsunuz.

Örgün eğitimde boşa vakit kaybı bölümlerden birisi. Sözelden iyi kötü tercih yapın, sınavsız ikinci üniversite olarak tercih edin.

Sözele çok ilgim yok hem hangi bölümleri varki seçebilecğim?

Bilişim teknolojileri bölümü var iyi olduğunu ve aranan bir meslek olduğunu söylüyorlar.(ne kadar doğru bilmem)

Sayısalım kötü geçti çıkacağını sanmıyorum.

@KMDS, bilemiyorum da biraz araştırın, aklınıza takılan bölüm olursa sorun. Bilgisayar programcılığı, örgün eğitimde okunabilecek bölüm değil.

Geçiş derken dikey geçiş olayından mı bahsediyorsunuz.

Sözele çok ilgim yok hem hangi bölümleri varki seçebilecğim?

Sayısalım kötü geçti çıkacağını sanmıyorum.
Aynen DGS den bahsediyorum. Benim zamanımda +3 yıl okuyup mühendis olabiliyordun ama güncel durum nedir tam bilemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı