Bilgisayar Programcılığı için 40 bin TL'ye laptop tavsiyesi

Bütçe
30000-40000

sethzui

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi bilgisayar programcılığı bölümünü kazandım ve bu sene (tekrardan) okuyacağım. Önceki dönemde iyi bilgisayarım olmadığından bırakmıştım bölümü. Şimdi ise yaklaşık 40 bin TL gibi bir bütçem var.

Bilgisayardan beklentilerim
  • Şarjı iyi götürsün hafif olsun
  • Yazılımda sorun çıkartmasın
  • Uzun ömürlü olsun

Kısacası oyun oynamayacağımdan ötürü oyun bilgisayarı düşünmüyorum hem şarj kablosu ve kendisi ağır hem de şarjı 3-4 saat anca gider.

Alan olarak Web tasarımdan full stack olarak ilerlemek istiyorum ama kesin olarak kafamda seçmedim alanımı yani diğer alanlara göre göz önünde bulundurursanız çok sevinirim.

Aklımdaki bilgisayar Macbook air M4 16GB 256GB modeli. Pozitif Teknoloji sitesinde öğrenci indirimiyle beraber 38.999 TL ye alabiliyorum.

Bu bütçemin en üst sınırı üniversitede zorluk çekmemek için daha düşük fiyata da işlerimi görecek bilgisayara okeyim önerilerinizi merakla bekliyorum teşekkür ederim.

Huawei Matebook D16'yı kendim kullanıyorum, öneririm. Sitesinden işlemci seçeneklerini bütçenize göre ayarlayabilirsiniz.

2 yılı aşkın süredir kullanmama rağmen batarya ömrü neredeyse aynı ve web tasarımda bana sıkıntı çıkartmadı.

Bilgisayar programcılığı için bilgisayar gerekiyorsa istediğiniz bir Ultrabook veya benzeri bilgisayarı alabilirsiniz. Söylediğiniz MacBook'u da alabilirsiniz. Çünkü oyun programlama yapmıyosanız bilgisayarın önemi yok.

Konudan bağımsız bölüm hakkında düşüncelerini yazabilir misin. Nasıl bilgisayar programcılığı?
İki yıllıklar arasındaki en iyi bölüm olduğunu düşünüyorum olabildiğince kendimi geliştirip amacım yurt dışına çıkabilmek şu anda 21 yaşındayım ve 30 yaşına kadar çıkabilirsem bana yeter dersler iyi iki okulda da

Huawei Matebook D16'yı kendim kullanıyorum, öneririm. Sitesinden işlemci seçeneklerini bütçenize göre ayarlayabilirsiniz.

2 yılı aşkın süredir kullanmama rağmen batarya ömrü neredeyse aynı ve web tasarımda bana sıkıntı çıkartmadı.
Baktım aslında güzel de bilgisayar ama macbook daha iyi gibi geldi bana sanki neden bilmiyorum ama onu seçmeyi düşünmüyorum yine de çok teşekkür ederim önerin için

Bilgisayar programcılığı için bilgisayar gerekiyorsa istediğiniz bir Ultrabook veya benzeri bilgisayarı alabilirsiniz. Söylediğiniz MacBook'u da alabilirsiniz. Çünkü oyun programlama yapmıyosanız bilgisayarın önemi yok.
Macbook almayı düşünüyorum zaten ama alternatif olarak neler önerilir bakmak istedim oyun programlama konusunda sorun çıkarmayacağını söyleyen arkadaşlarım da olmuştu kesin demiyorum ama o yöne de kayma durumum var

Bütçeyi biraz daha arttırdım ve Macbook air M3 24GB 512GB modelini aldım teşekkür ederim herkese

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı