Bilgisayar Programcılığı okunur mu?

YYagiz08

Decapat
Daha fazla  
Meslek lisesindeyim elektrik okuyorum. Şu ana kadar hiç çalışmadım çalışmaya da pek zamanım yok. Şu andan itibaren yavaş yavaş çalışsam bilgisayar programcılığı nasıl olur? Aslında dilim iyi dil kursuna gidiyorum TYT ve YDT'den gireceğim ama TYT'ye hiç çalışmadım temel matematik dahi yok.

Ben okudum 🙂 yaklaşık 15-16 sene önce menzun oldum ve şuan herşey gayet yolunda çalışıyorum 🙂
Mühendislik okursanız ilerleyen zamanlarda lisansa tamamlamaya uğraşmazsınız

Ben pandemide girmiştim bölüme 1 sene sonra bıraktım tamamen boşa vakit kaybı. İnternette daha kısa sürede daha iyi öğrenirsin anlattıklarını. Gereksiz ekstra dersler de var.

Ben okudum 🙂 yaklaşık 15-16 sene önce menzun oldum ve şu an her şey gayet yolunda çalışıyorum 🙂
Mühendislik okursanız ilerleyen zamanlarda lisansa tamamlamaya uğraşmazsınız.

İş rahatlığı ve iş bulma konusu ayrıyeten maaşı nasıl? Bunlarada değinir misin? Benim de okumak gibi bir düşüncem var.

Ben pandemide girmiştim bölüme 1 sene sonra bıraktım tamamen boşa vakit kaybı. İnternette daha kısa sürede daha iyi öğrenirsin anlattıklarını. Gereksiz ekstra dersler de var.
Neden öyle düşünüyorsun? Kuzenim aynı bölümü okuyarak bir yandan da açık öğretimden ybs okudu yüksek lisansla birlikte yazılım mühendisi oldu. 2 yıllık olarak sınırlandırırsan zaten günümüzde önü pek açık değil.

İş rahatlığı ve iş bulma konusu ayrıyeten maaşı nasıl? Bunlarada değinir misin? Benim de okumak gibi bir düşüncem var.
Maaş yaptığınız işe, aldığınız göreve göre değişir hocam. Mesela mühendislik okuyan bir arkadaşım 150 alırken diğer mühendislik menzunu arkadaşım benimle aynı alıyor.
Yaptığınız işe, göreve, tecrübeye ve kıdeme göre değişir maaşınız. Artık çoğu yer bölüme okula bakmıyor. Deneyim ve bilgiye bakıyorlar. Bazı yerlerde mesleki sertifikalara da bakıyor.

Meslek lisesindeyim elektrik okuyorum. Şu ana kadar hiç çalışmadım çalışmaya da pek zamanım yok. Şu andan itibaren yavaş yavaş çalışsam bilgisayar programcılığı nasıl olur? Aslında dilim iyi dil kursuna gidiyorum TYT ve YDT'den gireceğim ama TYT'ye hiç çalışmadım temel matematik dahi yok.
Daha önce bu konu hakkında konuşulmuş 👍
Bilgisayar programcılığı okunur mu?

Maaş yaptığınız işe, aldığınız göreve göre değişir hocam. Mesela mühendislik okuyan bir arkadaşım 150 alırken diğer mühendislik menzunu arkadaşım benimle aynı alıyor.
Yaptığınız işe, göreve, tecrübeye ve kıdeme göre değişir maaşınız. Artık çoğu yer bölüme okula bakmıyor. Deneyim ve bilgiye bakıyorlar. Bazı yerlerde mesleki sertifikalara da bakıyor.

Daha önce bu konu hakkında konuşulmuş 👍
Bilgisayar programcılığı okunur mu?

Ben DGS ile sonradan geçiş yapmayı düşünüyorum sizce mantıklı mıdır?

DGS işi biraz zor olabilir. Çünkü okullarda kontenjanlar çok az olabiliyor o yüzden yerleşmekte zor olabilir.

Çalışıp sınavlara girerek mühendislik okumak daha mantıklı. Daha önce söylemiştim 👍

Bu sene üniversite gitmem gerekiyor. 2. mezun senem. Ve netlerim artmıyor bilgisayar mühendisliğini tutturamacak gibi hissediyorum. O yüzden böyle planlamıştım.

Ben de sizler gibi endüstri meslek lisesi mezunuyum. Şu an bilgisayar mühendisliği okumaktayım.

Sınav yaklaşırken acaba yapabilecek miyim? Olacak mı? Endişesindeydim. Merak etmeyin emek verince oluyor, yapıyorsunuz. İlk seneler tabi biraz zorlanabilirsiniz bazı derslerde calculus gibi ama çok da güzel okunuyor.

Programcılık yerine mühendislik için biraz daha çabalayın. MTOK'lar var onları da deneyin.

Hepinize bol şans.

Geri
Yukarı