Bilgisayar programcılığından hangi bölümlere yatay geçiş yapılabilir?

Deutsch_Turkish

Picopat
Bilgisayar programcılığı okuyorum (1.sınıf) yatay geçiş ile hangi bölümlere geçiş yapabilirim?

Bir de yatay geçişte aynı bölümüm ile aynı kurum fakat farklı ilçe ve farklı kurum MYO geçebilir miyim?

MYP ile yatay geçiş başvurusunu ilgili senedeki yerleştirme puanının daha yüksek olduğu her üniversitenin her bölümüme yapabilirsin. AGNO ile yatay geçişte ise aynı bölümün farkli üniversitelerine yatay geçiş yapabilirsin.

AGNO ile yatay geçişte de MYP ile aynı bölüm geçişlerinde de 1. sınıfı bitirdiysen 2. sınıftan başlayabilirsin ama eğer MYP ile yatay geçişte farklı bölüme geçeceksen 1. sınıftan başlaman gerekir 2. sınıfa geçecek kadar ortak muafiyet dersi saydıramayacağın için.

Geçilebilir. MYP veya Not Ortalamanızla geçiş yapabilirsiniz. MYP ile geçiş yapacaksanız puanınızın tuttuğu her bölüme geçiş yapılabilir. Aynı üniversiteyse Kurumiçi yaparsınız.

Başka sorun, anlaşılmayan nokta var mıdır? @Deutsch_Turkish

Merhaba hocam bu saatte geri dönüş sağladığınız için teşekkür ederim.

PC programcılığında kırsalda okuyorum. Hangi bölümlere yatay geçiş yapabilirim.

Mesela tapu Kadastro'ya yapabilir miyim örneğin.

Yatay geçiş için aynı kurumun bilgisayar pr. Farklı bir kırsal ilçesine geçiş yapabilir miyim narden görebilirim önceki yıl kaç puanla geçiş yaptığını?

Hocam dediğim gibi MYP ile her bölüme geçiş yapabilirsin. Geçiş puanı diye bir şey yok. YKS puanına bakılıyor sadece. Başka herhangi bir şart yok. Bölüme hangi yıl girdiysen geçmek istediğin üniversitenin o yılki YKS taban puanından yüksek olman yeterli. Tapu Kadastro'ya da yapabilirsin demek oluyor bu.

Aynı üniversite için kurum içi yatay geçiş yapılıyor, önceki yıl kaç puanla geçiş yapıldığının önemi yok her sene sıfırdan yapılıyor. Her okulun prosedürü farklı kurum içi yatay geçişte. Kurum içi için ayrı kontenjan açılıyor ve geçmek daha kolay oluyor aynı üniversitenin farklı bölümüne. Üniversitenin kurum içi yatay geçiş koşullarını kendi sayfasından da detaylı görebilirsin zaten.

Hocam dediğim gibi MYP ile her bölüme geçiş yapabilirsin. Geçiş puanı diye bir şey yok. YKS puanına bakılıyor sadece. Başka herhangi bir şart yok. Bölüme hangi yıl girdiysen geçmek istediğin üniversitenin o yılki YKS taban puanından yüksek olman yeterli. Tapu Kadastro'ya da yapabilirsin demek oluyor bu.

Aynı üniversite için kurum içi yatay geçiş yapılıyor, önceki yıl kaç puanla geçiş yapıldığının önemi yok her sene sıfırdan yapılıyor. Her okulun prosedürü farklı kurum içi yatay geçişte. Kurum içi için ayrı kontenjan açılıyor ve geçmek daha kolay oluyor aynı üniversitenin farklı bölümüne. Üniversitenin kurum içi yatay geçiş koşullarını kendi sayfasından da detaylı görebilirsin zaten.

Peki hocam ben PC programcılığı genel yetenek derslerini aldım örneğin tapu Kadastro'ya geçsem genel yetenek derslerinden muafmı olurum. Ya da 1.sınıf komple muafmı olurum?

Bir şey daha sormak istiyorum.
Bu aldığım dersler genel yetenek ile DGS'den geçiş yaparsam mühendislikte olan genel yetenek derslerini gene alır mıyım?

Genel yetenek= (matematik, Türk dili, İngilizce, tarih, vb.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı