Bilgisayar rastgele kapanıp açılıyor

tayfuncimen

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar.

Bilgisayarım oyun ortasında ya da masaüstündeyken fark etmiyor rastgele zamanlarda açılıp kapanıyor restart atıyor. Bazen arka arkaya 3 - 4 kere yapıyor bazen hiç yapmadığı oluyor 5 gün falan. Çok belirsiz şekilde açılıp kapanıyor. Kasa değiştirdim 2 farklı anakartta ve PSU'da da yaptı. Sorun anakart ve PSU olmuyor bu durumda. Fakat RAM ve ekran kartım hep aynıydı. ASUS TUF 6900 XT kullanıyorum ve o da sürekli WattMan bildirimleri veriyor. Son güncellemede bazen ekran kartı kapanıp açılıyor ekran siyah olup geri geliyor fakat bilgisayar kapanmadan yapıyor bunu o yüzden ekran kartı olduğunu da düşünmüyorum. Bayağıdır var bu kapanıp açılma sorunu bir türlü kaynağı bulamadım. Windows dosyalarını da tarayıp düzelttirdim. Nasıl bulabilirim sorunun kaynağını yaşayan ya da yardımcı olabilecek var mıdır?

Bana kalırsa sorun ekran kartında. Yazılımsal ya da donanımsal bir sorunu var gibi görünüyor. Bilgisayarda RAM ve ekran kartı dışında her şey değişmiş. 2 tane şüpheli var ortada. Bir tanesi RAM fakat RAM sorunlu olsaydı ekranın durduk yere siyah olup gelmesi problemi olmazdı. RAM direkt kapatırdı bilgisayarı. Ya ekran kartı sürücü uyumsuzluğu var ya da ekran kartında donanımsal bir arıza var.

valla sorunlar bu adrenalin'in 24 versiyonlu update'iyle mi başladı sanki o zamana denk geliyor. Ekran kartının driver'ını kaç kere yükle sil yaptım temiz kurulum falan bana mısın demedi. Şimdi 25. update gelmiş onu bi deniycem belki düzelir ama ekran siyah olması bile bilgisayarı kapatıp açtığımda falan ekran kartının orada wattman bildirimi hep oluyor. Zararı yok ama bilgisayar kapanıp açılmaya başlama olayı onla ilgiliyse yazılımsalmış gibi hissediyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı