Bilgisayar şartel arttırıyor, sorun nedir?

skadoosh

Decapat
Yeni anakart Z370 Aorus Gaming 3 ve işlemci i7-8700 montajı yaptım. Psu High Power 850 Watt PSU. 1 aydır PSU'yu Ryzen 5 1600 ile kullanıyordum. Montajdan sonra şartel atıyor direk açılmıyor PC, çoklu prizden çıkardım direk duvardan verdim yine yok. Eski bir binadayım sigorta mı sorun PSU mu bozuk? Ekran kartı: GTX 1080 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu hakkında pek bilgim yok ama topraklı priz deneyebilirsin usta.

Tesisat kaynaklı olup olmadığını anlamak için önce farklı bir evde deneyin derim. Daha sonrasında bilgisayar kaynaklı olduğuna emin olursanız kablolamanızı kontrol edin. Kılıfı yırtılmış bir kablo veya PSU arızası olma ihtimali var. Ekran kartının gücünü keserek bir deneme de yapabilirsiniz. Kablosunda bir sorun olabilir veya PSU besleyemiyor olabilir. Yine de sigorta attırmaması lazım ama eski tesisatlarda ne olacağı belli olmuyor. Sorunu kolay olandan zor olan yönteme doğru çözmeye çalışın. Uzaktan tahminde bulunmak veya yönlendirmek biraz zor oluyor.

Farklı bir odada denedim çalıştı . Daha sonra elektirikciyi arayıp sigortayı değiştirttim. Daha yüksek amperli bi sigorta taktı ,sorun,düzeldi. Teşekkürler.

Pc nin watt yüksek olduğundan sigorta amperi eskidir ve amper okadar güç. Veremediği için atıyorrdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…