Bilgisayar SSD'yi görmüyor

selcukgenc09

Kilopat
Katılım
21 Ağustos 2017
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,

Bilgisayarım çok nadiren OS bulunamadı hatası veriyordu. Windows 11'in hatasıdır dedim ancak 1-2 hafta kullanmadıktan sonra açmaya çalıştığımda hiçbir şekilde SSD'yi algılamadı. Format atmayı denedim. HDD'yi gördüğünü SSD'yi görmediğini fark ettim. Çıkartıp geri taktım yine çalışmadı. OS SSD'de yüklüydü ve BIOS vs tüm yazılımlar günceldi. Yeni Windows'u HDD'ye yükledim hiçbir şekilde hiçbir yerde SSD gözükmüyor ve laptopun içini açıp baktığımda herhangi bir fiziksel problemde görmüyorum. Bir bilgisi olan var mı acaba?

Şimdi tekrar içini açıp kamerayı güzelce zoomladım mikro lehim hatası bile yok her şey ter temiz yerli yerinde. Bilgisayar Dell G3 i5-8300H, 16GB ram(8+8 ek), Gtx 1050TI. Windows 11 kuruluydu 10 a çektim. Biosta her hangi bir şey göremedim ancak m2 kartı devredeydi bir sıkıntısı yoktu onu gördüm. Şimdi SSD ve Bios driver atacağım.

Hiçbir şekilde düşme, vurma, burulma, kırılma vs söz konusu değildir. Kendi kendine olduğu yerde SSD bozuldu :/

SSD: Crucial 500GB.
 
Son düzenleme:
Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum bilgisayar bir laptop. Kablo sorunundan kaynaklı değil yani. Şimdi tekrar içini açıp kamerayı güzelce zoomladım mikro lehim hatası bile yok her şey ter temiz yerli yerinde. Bilgisayar Dell G3 i5-8300H, 16GB ram(8+8 ek), Gtx 1050TI. Windows 11 kuruluydu 10 a çektim. Biosta her hangi bir şey göremedim ancak m2 kartı devredeydi bir sıkıntısı yoktu onu gördüm. Şimdi SSD ve Bios driver atacağım.

Sürücüleri yükledim sonuç aynı :/
 
Son düzenleme:
Kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum bilgisayar bir laptop. Kablo sorunundan kaynaklı değil yani. Şimdi tekrar içini açıp kamerayı güzelce zoomladım mikro lehim hatası bile yok her şey ter temiz yerli yerinde. Bilgisayar Dell G3 i5-8300H, 16 GB RAM(8+8 ek), GTX 1050 Ti. Windows 11 kuruluydu 10'a çektim. BIOS'ta herhangi bir şey göremedim ancak M.2 kartı devredeydi bir sıkıntısı yoktu onu gördüm. Şimdi SSD ve BIOS driver atacağım.

Sürücüleri yükledim sonuç aynı :/

SSD M.2 mi? BIOS'ta hangi diskler görünüyor?
 
Sitesin'de ''Intel Rapid Storage Technology Driver'' sürücüsü mevcut, indirip arşiv'den çıkartıp format attığınız usb belleğe kopyalayın ve windows kurulumu esnasında bu sürücü'yü yükleyin, bu sorunu çözebilir.
 

Geri
Yukarı