Bilgisayar Statik IP'ye Geçmiyor

nikoisbackx

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Merhaba. Bugun geldi ISS'dan almış olduğumuz statik IP adresi. Fakat bu adresi bilgisayara vermeye çalıştığımızda hata ile karşılaşıyoruz. Sorun nedir ne olabilir? Fikri olan yardmcı olursa sevinirim.

IMG-20200702-WA0007.jpg

ISS'dan aldığınız IP adresini niye bilgisayara giriyorsunuz anlamadım. Konuyu bilmiyorsam oturup seyredeyim bari. Ayrıca PC'ye girdiğiniz IP adresinin başka bir Client tarafından kullanıldığını söylüyor zaten.

ISS'dan aldığınız IP adresini niye bilgisayara giriyorsunuz anlamadım. Konuyu bilmiyorsam oturup seyredeyim bari. Ayrıca PC'ye girdiğiniz IP adresinin başka bir Client tarafından kullanıldığını söylüyor zaten.
Uzak sql bağlantısı yapmaya çalışıyoruz. Nasıl yapabiliriz fikriniz var mı ?

Hocam ne yapmak istediğinizi anlamadım ancak size tahmin ettiğim doğrultuda ipucu vermeye çalışayım.
Statik IP adresi aldığınızda hattın bağlı olduğu konumdaki modemi kapatıp açmanız yeterli olur. Herhangi bir PC'ye o IP'yi girmenize gerek yok. Bu şekilde hata alırsınız zaten.

Karşı taraftaki bilgisayar ya da SQL ile çalışan sunucuya erişmek için VPN bağlantısı kurmanız gerekir. VPN bağlantısı kurmanız için Firewall ya da VPN bağlantısını destekleyecek Router gibi cihazlar gerekir. Statik IP adresi aldığınız sistemde bir VPN kullanıcısı tanımladıktan sonra uzaktaki bilgisayara girip VPN ayarlarından, IP adresi, kullanıcı adı, şifre bilgilerini girdiğiniz taktirde bağlantı yapılır. Bağlantı tamamlandıktan sonra bilgisayarınız şirket ağınıza dahil olur böylece içerideki tüm ağ aygıtlarına ulaşabilirsiniz.
Düzeltme: Üçüncü taraf VPN Sunucuları da mevcut fakat tavsiye etmem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı