Bilgisayar sürekli kendini yeniden başlatıyor

Herackkaman

Zeptopat
Katılım
23 Mart 2023
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bir gece bilgisayarım çalışıyordu ve sabah kalktığımda bilgisayarıma güç gidiyordu fanların ışıkları yanıyor ama klavyeye güç gitmiyor aynı zamanda görüntü de gelmiyordu. Sonradan fark ettim ki fanlar sürekli bir hızlanıp duruyor kendine yeniden başlatıyor gibi geldi. Sonra GPU'yu RAM'leri söküp taktım tüm bilgisayarı kolonyayla temizleyip kuruttum şimdi hâlâ aynı sorun devam ediyor. Yardımcı olur musunuz?
 
Değişen bir şey yok hala fanlar hızlanıp yavaşlıyor ve ekran gelmiyor.
Düzeltme yapıyorum artık klavye çalışıyor ve kendini yeniden başlatmıyor. Teşekkürler ancak bu seferde ekrana görüntü alamıyorum.
2 RAM mi var tek RAM mi? Ve anakartta kaç RAM yuvası var?



Evet. Ben de RAM bozuk sanmıştım başta. Değiştirince anladım anakart bozulmuş.
Öncelikle yukarıda yazdığım cevabı okursanız sevinirim. Ayrıca 2 ram ve 2 yuva var.
 
Düzeltme yapıyorum artık klavye çalışıyor ve kendini yeniden başlatmıyor. Teşekkürler ancak bu sefer de ekrana görüntü alamıyorum.

Öncelikle yukarıda yazdığım cevabı okursanız sevinirim. Ayrıca 2 RAM ve 2 yuva var.

Tamam. Arkadaşın dediği gibi yapın. RAM'lerin birini sökün ve deneyin. Olmazsa söktüğünüzü takıp diğerini sökerek deneyin.
 
SSD VE içi boş bir harddisk
Çalışan başka bir bilgisayarın varsa ve elinde USB varsa o USB'ye Linux Mint yazdırıp sistemdeki tüm diskleri çıkardıktan sonra takın. Ve sistemi çalıştırın. Eski sistemlerde bir ihtimal EFI bozulduğu zaman siyah ekran problemi oluyor. Belki o yüzden olabilir.
 

Geri
Yukarı