Bilgisayar takıntımı nasıl yenebilirim?

Bu konuyu bana psikoljik açıdan tavsiye vermeniz için açıyorum biraz uzun olacak ama okuyup yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayarımı 3 ay önce eski bilgisayarımı Windows 10 yaparken sesini bozduğum ve düzeltemediğim için aldım. Evde Windows kurulumunu yapmak için bilgisayarı eski monitörüme bağladım ama görüntü gelmedi. Aslında görüntü vardı fakat ben monitörüm nedeniyle görmüyordum çünkü herne kadar giriş yerine takılsada uyuşmuyordu ama ben bunun farkında değildim bilgisayarı bozuk sanıyordum bu yüzden birkaç defa fisi çektim güç düğmesine bastım bekledim her şeyi denedim olmadı doğal olarak. Bende bilgisayarı bilgisayarcıya götürdüm ve o orada Windows'u kurup bana dönüştürücü sattı her şey normal gözüksede asıl olay burada başlıyor. Ben sistem iyi diye virüslere kapımı açarak bir sürü korsan şey indirdim. En son bir fidye virüsü inince işin ciddiyetine varıp Malwarebytes ile virüsleri temizledim.

Ama içim rahat etmedi ve gidip format atayım dedim, geldik o bende takıntı bırakacak kadar beni korkutan ânâ geldik. BIOS ekranı gitti geldi gitti geldi. Bende dedim ki aha virüs bilgisayarın bir yerini yaktı. Formatı bırakıp sıfırlayayım dedim sıfırlama ekranına kadar hiç sorun çıkmadı ama sıfırlama ekranına gelince fişi çektim taktım çok şükür sıfırlamaya öyle devam ettim. Bende neden böyle olduğunu merak edip konu açtım ve dönüştürücünün bozuk olduğunu anladım. Günahını al mıyım ama bu bana hâlâ bilgisayarcının çakallığı gibi geliyor kendim format ata mıyım diye bana bozuk dönüştürücü vermiş bence neyse konuya dönelim. Sıfırlama işlemi bitince korsan olmayan normal oyunlar indirmeye başladım.

Warframe yükledim ve oturum açma ekranı bitince oyun ekranı geldi ve tam ekran yapınca ekran siyah oldu oyunun görüntüsü gelmedi bende oyun bozuktur deyip sildim. Valorant yüklemeye başladım ve aynısı Valorant'tada olunca büyük bir şok geçirdim çok üzüldüm çünkü 8 yıl eski bir sistemle oynayıp iyi bir sistemi düşlüyordum ve günümüz şartlarında 6 K'ya aldığım bilgisayarın böyle hata vermesi beni yıkmıştı hayata olan umutlarımı yitirmiştim adeta. Ama bununda çözümünü buldum meğerse NVIDIA Denetim Masası'ndan kendi ayarladığım çözünürlük seçiliyken bilgisayarı sıfırladığım için böyle olmuş ve bununda çözümünü bulmam uzun sürsede buldum ve hallettim. Bu sefer LoL'e girdiğimde PC çöküp duruyordu fişi çekerek çözuyordum işi ama bunu yapmanın zararlı olduğunu bildiğimden yapmak istemiyordum çözüm aradım ve buldum. Sorun odaklanma yardımından kaynaklıymış PC'yi sıfırlarken fişi çektiğimden olsa gerek. Bunu da bilgisayarı baştan sıfırlayarak çözdüm her ne kadar görüntü gidip gelsede net göremesemde hallettim.

Artık çoğu sorunu çözdüm ama bu olayların etkisi hâlâ üstümde duruyor ve ara ara ruhumu çok sıkıyor. O kadar takıntılı hale geldimki bilgisayar toz almasın diye sanki araba örtermiş gibi örtmeye başladım. Ve artık bu takıntı beni bilgisayardanda soğuttu eskiden günde 16 saat belki 20 saat bilgisayara bakan ben 20 dakikadan fazla bakmaz oldu artık en ufak kasma donmada bile kalp krizi geçirecekmiş gibi oluyorum YouTube'den video izlerken bile virüs bulaşıcakmış diye düşünüyorum. Aileden biri bilgisayara bakarken fareye yanlış bastığında bile delircek gibi oluyorum sinirleniyorum. Ben artık bu durumdan bıktım aklıma en ufak bir şey takıldığında konu açıyorum açmazsam içim daralıyor bana yardımcı olun. Şimdiden herkese teşekkürler.

Hocam PC'nizin keyfini çıkarın takmayın sakın normal kullanmaya devam edin sanki bu olanlar hiç yaşanmamış gibi zaten bir süre sonra diyeceksiniz boşu boşuna takıntı yapıp üzülmüşüm diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı