Bilgisayar taşındıktan sonra açılmıyor

emirberaturk

Zeptopat
Daha fazla  
Anakart
Asus prime b350 plus
İşlemci
ryzen 3 2200g
Merhaba, ben taşınmadan önce bilgisayarımı sorunsuz kullanabiliyordum ama taşındıktan sonra bilgisayarımı kurdum, ancak anakart ışığı yanmadı. Fakat klavyeye, mouse'a ışık geliyor. Power tuşuna bastığımda da açılmıyor. BIOS pilini çıkarıp taktım fakat düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben taşınmadan önce bilgisayarımı sorunsuz kullanabiliyordum ama taşındıktan sonra bilgisayarımı kurdum, ancak anakart ışığı yanmadı. Fakat klavyeye, mouse'a ışık geliyor. Power tuşuna bastığımda da açılmıyor. BIOS pilini çıkarıp taktım fakat düzelmedi.
RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın.

CPU ve soğutucunun yerinden oynamadığından emin olun.

Anakartta taşınma sırasında bir darbe, eğilme ya da hasar olmuş olabilir; gözle görünür bir fiziksel hasar var mı kontrol edin
PSU'nun (güç kaynağı) açık ve çalışır durumda olduğundan emin olun.

Güç kablolarının anakarta (24 pin ve 8 pin CPU güç kabloları) tam ve doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Taşınırken kablolar gevşemiş olabilir.

RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın.

CPU ve soğutucunun yerinden oynamadığından emin olun.

Anakartta taşınma sırasında bir darbe, eğilme ya da hasar olmuş olabilir; gözle görünür bir fiziksel hasar var mı kontrol edin.
PSU'nun (güç kaynağı) açık ve çalışır durumda olduğundan emin olun.

Güç kablolarının anakarta (24 pin ve 8 pin CPU güç kabloları) tam ve doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Taşınırken kablolar gevşemiş olabilir.

CPU oynamiyor taşınma sırasında bir şey olduğunu düşünmüyorum abim motorun arkasında o Trendyol sepetiyle taşıdı PSU açık ve tüm kablolar takılı.

PSU Everest marka sizce ondan olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-04-21-24-33-32_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2025-08-04-21-24-33-32_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    168,8 KB · Görüntüleme: 23

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı