Bilgisayar üzerinde çıkan bir futbol oyunu kalıcı kalabilir mi?

vona

Centipat
Katılım
23 Şubat 2021
Mesajlar
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi Sosyal'ler dilerim öncelikle. Türkiye içinde futbolseverlere özel bir futbol oyunu çıksa hayata tutunabilir mi? Gerekli reklamlar (Yayıncı/YouTuber, Google/YouTube AdSense, şehir içi küçük billboard (İstanbul gibi şehirlere) gibi reklamlar) verildiği zaman Türk oyuncuların ilgisini çekebilir miyim?

Daha önce duymuşsunuzdur belki, goley isimli bir oyun vardı. Zamanında popüleritesi çok yüksek bir oyundu. Kısa zamanda Facebook sayfaları bile 1 milyon takipçiyi geçmişti. Türkiye üzerinde futbola karşı ayrı bir sempati ve ilgi var. Goley gibi bir oyun yapabilsem, reklamları ile birlikte öne çıkmayı başarabilsem acaba ilgi odağı olunabilir mi? FIFA, efootball gibi oyunlarla yarışmaktan bahsetmiyorum tabii ki. Onlar dünya devi, ben 10 bin+ oyuncuya sahip küçük bir oyun olmayı başarmanın hissini yaşamak isterim. Fikriniz nedir, nasıl olur sizce?

Ayrıca futbol oyunu yapabilen freelancer bulamadım. Tecrübeli bireyler varsa konuşabiliriz.
Şimdiden ilginiz için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fikrim şu şekilde, bence tutabilir ama farkındalık yaratman lazım. Zamanın oyunlarından 'goley' adlı bir futbol oyunu vardı. Zamanın çağ atlatan bir oyundu o zamanlar, cok eglenceli ve kaliteli bir oyundu. Klasik PES ve FIFA'dan farkındalık yaparak oyunu sundu ve bence tutunulabilecek bir oyundu ama Joygame'in klasik sorunu sadece para kazanmak ugruna her şeyi satıp yok ediyorlar :( Yani yapacagın oynanış bicimine ve hayal gücüne bağlı olarak değişir.

Goley'in yaptığı hataları yapmaz isen ve güzel bir şekilde hileden koruyabilirsen tabii ki de tutar.
Bu videoyu izleyebilirsin böyle hatalar yapmamaya çalış.

Ben de goley ile ilgili yazıyordum :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece Goley oyunu değil bildiğim kadarıyla Kafa Topu oyunu da güzel pazarlandı. Oyun sistemi güzel ve adaletli olduğu sürece ve belirli bir kitle yakalandığında kesinlikle oyunun tutacağına inanıyorum fakat inanç yeterli olmayabiliyor çünkü piyasada hali hazır da çıkmış oyunlar var ve olmaya da devam edecek... Reklamı hallettiğini varsayıyorum çünkü bilinen bir kaç yayıncı oynayıp doğru ve güzel eleştiri yaptığında oyunda kaliteli ve eğlenceliyse elbette kitle kazanacaktır ve bilmeyen ve merak eden, seven herkes de şans verebilir. Burada şöyle bir parantez açmak isterim yapacağın işin kalitesi ve içeriği tam olarak nasıl farklı olacak? Hangi yolu izleyeceksin? Ödül sistemi, oyun içi etkinlik, tasarımlar, oynanış olarak farklı tarzlar ve daha entegre edilebilecek çok fazla fikir insanın hayal dünyası, vizyonu ve sahip olduğu bilgiye kalmış. En sonunda da oyunu arkadaşların da dediği gibi hileden ve yeni çıkabilecek buglardan (oyuncu kaybetmeden) hızlıca çözebilecek yetenekli, bilgili kişiler lazım. JoyGame'in haklarını satın aldığı ve yıllarca oynanılan ve sevilen Son Destan oyunu bile hileden ötürü kapatıldı. Oyunun açığı keşfedildi ve herkes imkansız seviyedeki eşyaları kopyalayarak, paylaşarak oyundaki sistemi yok edip oyunun sonunu getirdi, her ne yapacaksan bol şans dilerim.
 
Yanıtlarınız için bir bir teşekkür ederim, Para ver oyuncu al mantığını dışarıda tutarak sadece kostüm içerikli, görüntü bazlı eşyalar satılacak. Her gün giriş etkinliği ve hafta sonlarına özel ayrı etkinliklerle oyun aktifliği sağlanacak.
 
Yanıtlarınız için bir bir teşekkür ederim, Para ver oyuncu al mantığını dışarıda tutarak sadece kostüm içerikli, görüntü bazlı eşyalar satılacak. Her gün giriş etkinliği ve hafta sonlarına özel ayrı etkinliklerle oyun aktifliği sağlanacak.
Bence platformuna göre oyun yapmalısınız. Mesela PC platformu ile futbol kategorisi günümüzde sık tercih edilmiyor. İlla futbol oyunu yapacağım diyorsanız ve aklınızda büyük bir fikir var ise, FIFA ve PES gibi oyunlara rakip bir PS oyunu çıkarmayı deneyebilrsiniz ve bu kanımca imkansıza yakın, ahmakça bir hareket.
 
Biraz geç kalınmış proje olabilir. Şu an da zaten piyasayı EA domine ediyor. FIFA oyuncularının EA'den kopacağını sanmıyorum. Diğer tarafta fotbol Manager var konami var. Biraz daha yaratıcı olunması gerektiğini düşünüyorum. Bence artık herkes sıkıldı fotboldan tabii fanatikleri hariç...

Mesela Wolfteam çok yaratıcı ve zevkli bir oyundu. Bayağı uzun soluklu turnuvalı ve güzel bir şeyler olabilirdi. Hem para delisi hem de hile sorunlarıyla dolu bir oyun oldu ve bebe oyunu adında kaldı.
Aynı şekilde goley de dönemi için yaratıcı bir projeydi kartları güçlendirmek seviye kasmak , özel hareketler ve ligler falan. Baya hoştu.
 

Geri
Yukarı