Rehber Bilgisayar üzerinden The Last of Us nasıl oynanır?

Peki 4x MSAA ayarlarda olup GTA 5'de en yüksek ayarlarda 84 FPS almam? Lütfen boş boş konuşmayın
Cezam yeni bitti, emin ol tekrar yemek istemiyorum. Bu yuzden tek tek aciklayacagim, hala kendinin bilgili oldugunu ve benim bilgisiz oldugumu dusunuyorsan, konudan ayrilabilirsin. Boylece bilgisiz insanlarla konusarak zaman kaybetmezsin.

Ilk olarak, RPCS3 kusursuz calisan bir emulator degil. Kusursuza yakin bile degil. Sen kusursuza yakin bile olmayan bir emulatorde, emulatoru en cok zorlayan oyunlardan birini oynama calisiyorsun. Ayrica sistemin ortalama bir sistem. Iyi bir deneyim yasamayacagin cok net, degil mi?

GTA V'e gelelim. GTA V bildigim kadariyla 2015'de PC'ye cikti ve o zamandan beri bilgisayarlarinizda oyunu oynayabiliyosunuz. Yani oyunu, bir bilgisayar ortamini baska bir bilgisayar ortamina tasimaya calisan herhangi bir ek uygulama kullanmadan, rahatca oynayabiliyorsunuz. Aradaki fark bariz.

E peki diğer oyunlarda niye kasma yoktu?
Her oyunun emulatoru zorlama seviyesi farkli cunku. Demon's Souls ile, GoW Ascension ayni seviyede mi zorlar sence?

Grafiklerde aşırı fazla fark yok bu uygulama ile 3 4 oyun oynadım ve hiç kasma yaşamadım.
Grafik burada ana unsur degil. Mesela, EA oyunlari genel olarak zorlar.

Bazıları 60 FPS sabit bazıları 30 idi. Çünkü sabitti.
Hangi oyun oldugunu soylemen gerekli burada. Oyundan oyuna degismekle beraber 60 FPS de alabilirsin, 10 FPS de.

Lütfen boş eleştiri yapmayın, rica ediyorum.
Insanlar, zamanlarini ayirip sana satirlarca aciklama yaziyorlar. Karsiliginda bos elestri yapmayin diyorsun, kibar ol biraz.

E bende optimize olmamış diyorum. Uncharted'de kasma yoktu mesela.
Cok yanlis var burada. Uncharted, TLoU kadar olmasa da sikca kasan ve coken bir oyun, hem de sisteminden bagimsiz olarak.

Örnek God of War 3 PC'ye çıksa bile patates bilgisayarda açar, çünkü oyun grafikleri aman aman değil. Ama aşırı FPS düşüşleri oluyor.
Bir oyunun PC'ye cikmasi ile, emulatorden oynamak ayni sey degil. Yukarida farki anlattim.

Bu ne demek, oyun daha optimize olmamış.
Oyle bir sey demek degil zira oyunlar optimize olmuyor, emulator gelisiyor. Emulatorun gelismesi de oyunlarin FPS duruma farkli yansiyor.

PC oyunu diye söyleyip, ilk başta konsollara çıkıp, sonra PC'ye gelen oyunu demişsiniz. Fakat şunu denedim, GTA 5 RPCS 3 emulatorde bile çok rahat oynanıyor.
GTA V'i su an emulatorde 'cok rahat' oynatacak sistem, TLoU'yu da oynatir. Sen islemcini devlet sirri gibi sakladigin icin yorum yapilamaz burada.

Bu arada konsollara önem veren firmaya PC için çıkan oyun demek bir gariplik.
Bundan hicbir sey anlamadim, kusura bakma.

Zaten videolardaki Fps ler aynıymış.Bu arada kasıyor derken fpsler bazen aşırı düşüyor,ondan bahsettim.

Merhaba dostum ilk önce paylaşımın için teşekkürler emeğine sağlık. Ancak benim bir problemim var oyunda maksimum 20 FPS'i görüyorum bu bir ikincisi takılma vs yok ancak çoğu yerde el feneri ile önümü görüyorum sanki birileri oyunun ışıklarını kapatmış gibi bazı yerlerde ise mükemmel bir canlılık veriyor. Ve genellikle bahsettiğim şey 10 FPS'in alyındayken oluyor. Teşekkür ederim.

Nedenini tam bilmiyorum açıkcası. FPS ile de ilgili olabilir, patch ayarları ile de.

Log dosyası paylaşır mısın? Eve gidince bakarım.

Rehber: RPCS3 Log Dosyaları Nasıl Paylaşılır?

yardımınız için teşekkür ederim. aşağıda log dosyasını paylaştım
Birkaç saatlik işin var hocam, bakacağım yakında. Haberiniz olsun diye yazıyorum.
@Ridvankal, bot bana bunu soyluyor: "Read Color Buffers: false, Read Depth Buffer: false".

Oncelikle ikisini de ac.

Log dosyana kendim de baktim. Asagidaki ayarlari yapman, sorunun duzelse de duzelmese de yararina olacaktir.

Write Color Buffers ayari off olarak gozukuyor. On yap lutfen.

Sorun ayarlarda degil de, oyunun mekaniklerinde olabilir. Fenerin pili bittiginde fener kapaniyor ve yenilemek icin oyun kolumuzu sallamamiz gerekiyor. Ayrintili bakmadim ama sende DS yok sanirim. Bu durumda pilin bitmemesi icin "Infinite flashlight battery" ayarini acmalisin. Sorun belki de basittir ve bundan kaynaklaniyordur.

Son olarak, "Disable Torch shadow maps" ayarini acabilirsin.

Bu arada, sorunun bilmedigim baska bir nedeni de olabilir ki buyuk ihtimalle var. 6 GB RAM ve 3500U yeterli degil. Bundan kaynaklanma ihtimali mevcut.

Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• 16206797843153935058432475628756.jpg
    315,2 KB · Görüntüleme: 27
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…