Bilgisayar ve diğer araçlarda bilgi depolama yöntemleri fizik projesi

wibonsue

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta ve görsel olarak attığım gibi fizik öğretmenim bana böyle bir proje ödevi verdi son teslim tarihi nisan sonu.
11. sınıfım tam olarak anlayamadığım için hocaya sordum.
Dedim ki:
-Hocam şimdi ben tam olarak ne yapacağım yani bilgisayarlarda hard disk var SSD falan var onların çalışma biçimini mi anlatayım? (ben)

-Evet yani öyle bir şeyler. (hoca)

Arkadaşlar hocanın bana dediği buydu kendisi de tam olarak anlamıyor hard disk veya SSD nedir ne değildir bilgisayarlar hakkında bir bilgisi yok hocanın.
Ben biliyorum az çok bir HDD'nin nasıl çalıştığını (burada SSD yapmıyorum çünkü saçma geldi yeni nesil depolama zaten o fizikle alakası yok hard diskte yine. Biraz içinde dönen bir şey falan var.)
Yani saçma geldi hard diskin içindeki mekanizmayı mı yazmalıyım ne yapmalıyım fizik dersine uygun bir şekilde nasıl anlatabilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5,4 KB · Görüntüleme: 90
Hoca kendisi bilmedigi seyi nasil notlandiracak?

8 tane çivi ve kuvvetli 1 tane mıknatıs al kendine.

Çivileri yan yana diz. En sondaki 4 tanesini mıknatısa yapıştır, 2 gün bekle.

2 gun sonra 00001111 degerinde 1byte'lik harddisk olusturmus oldun.

Calisma prensibi cok kabaca bu sekilde. Manyetik bazi maddelerin yapisini yeniden oryante edip onlari da manyetik hale getirebilmesi prensibi uzerine calisiyor.

Ingilizce biliyorsan degaussing kavramini arastirabilirsin.

Hoca kendisi bilmedigi seyi nasil notlandiracak?

8 tane çivi ve kuvvetli 1 tane mıknatıs al kendine.

Çivileri yan yana diz. En sondaki 4 tanesini mıknatısa yapıştır, 2 gün bekle.

2 gun sonra 00001111 degerinde 1byte'lik harddisk olusturmus oldun.

Calisma prensibi cok kabaca bu sekilde. Manyetik bazi maddelerin yapisini yeniden oryante edip onlari da manyetik hale getirebilmesi prensibi uzerine calisiyor.

Ingilizce biliyorsan degaussing kavramini arastirabilirsin.
bu dediğiniz gibi 8 çivi 1 mıkanıts ile yapılan deney videoları var mı aceba merak ettim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı