Rehber Bilgisayar ve laptoplar için oyunlarda performans arttırma ayarları (AMD ekran kartı ayarları)

Selamünaleyküm arkadaşlar bu rehberimde bilgisayarınızda veya laptopunuzda nasıl oyunlarda performansınızı arttıracağınızı ve AMD ekran kartı ayarlarını göstereceğim.
Kendi bizzat kullandığım ayarlardır. Kullanmadığım ayarı kimseye önermem.

1- sistemdeki gereksiz dosyaları boşaltmak (bu diskte boş alan açar oyunlarda FPS artışı sağlamaz.)
Çalıştır kısmına %temp%, temp, prefetch, recent adlı sözcükleri sıra sıra girip oradaki dosyaları siliyoruz. Silinmeyen dosyalar için sakınca yoktur.

2- ekran kartımızı hep güncel tutacağız bir tanıdığımın ekran kartını güncellediğm gün oyundaki FPS değeri 40-50 civarından 160'a kadar çıkmıştı. Hep duasını aldım o çocuğun :D bu yüzden ekran kartını hep güncel tutmak bizim için en önemli yöntemdir.

3- Windows'a oyun modu yazıp etkinleştiriyoruz ve Xbox Game Bar kısmına gelip 2 tiki de kapatıyoruz ardından aynı işlemi yakalamalar kısmına gelip te yapıyoruz. Bu yöntem performans arttıran yöntemler kısmında çok göze alınmaktadır.

4- BIOS sürümümüzü ve Windows'u güncel tutmaktır. Bu 2 şey hem bilgisayar için hem de performans için önemlidir.

5- güç seçenekleri kısmından yapacağımız ayarlar var tabii cihazımızı normal kullanımda kullanıyorsak dizi, film vb. amaçlar için güç planımız daima dengeli seçeneğinde kalıp güç seçeneği ayarımızdaki en düşük işlemci durumunu 0-0, en yüksek işlemci durumunu 99-99 yaparak evet diyoruz ve normal kullanımda bu şekilde kullanıyoruz. ( çift sayılar pil de ve prizde iken söyledim laptoplar için masaüstü kullananlar sadece 1 sayı girecektir)
Oyun oynayacağımız zaman oyuna girmeden önce yüksek performans moduna alıyoruz ki FPS değerlerimiz ve performansımız yüksek olsun. Yüksek performans gözükmüyor ise güç seçeneklerine gelip, güç planı oluştur seçeneğine tıklayıp yüksek performans yazanı seçebilirler. (sadece oyuna girerken yüksek performans planına alıyoruz veya cihazda yüksek bir işlem yapacaksak.)

6-laptop kullananlar oyunlarda harici ekran kartı ile çalıştırıp daha yüksek FPS almak istiyorsanız adımlarımı izleyin. Arama kısmına grafik ayarları yazıyoruz ve giriyoruz ardından göz at seçeneğine tıklayıp oyunumuzu seçip ardından seçeneklere tıklayıp yüksek performans yazan seçeneğe alıp kaydediyoruz.

7- bilgisayarımızın iç temizliği ve bakımı bizim için her zaman önemlidir nasıl bir çamaşır veya bulaşık makinesinin bakımı var ise bu cihazlarında bakımı vardır.
Laptop fanlarını 6-7 ay gibi bir civarda süpürmemiz ve biriken tozları almamız gerekmektedir. Fakat masaüstüler için bu süre 1 yıldır. Termal macunlar ise 1-1.5 yıl arası güzel bir macun ile değiştirilebilir.

8- şimdi ise AMD ekran kartı ayarları için yapacağımız ayarları göstereceğim.
Bu ayarları uygulanması istediğimiz oyunları AMD uygulamasının oyun kısmına eklememiz gerekmekte.
AMD uygulamasına giriş yapıp ayarlardan ekran kartı kısmına basıyoruz. Laptop kullanıyorsanız GPU1 ve GPU2 çıkacaktır benim harici ekran kartım GPU2 de tanımlı o yüzden harici ekran kartı modelimiz yazan GPU seçeneğini seçiyoruz. (masaüstü kullananların GPU1 ve GPU2 yazdığım kısmı dikkate almalarına gerek yok zaten onlarda 1 tane GPU çıkacaktır.) Ve ayarlarımıza geçiyoruz.
Radeon gecikme önleme: Etkin.
Radeon chill: Kapalı.
Radeon Boost: Kapalı.
Radeon görüntü keskinleştirme: Kapalı.
Radeon geliştirilmiş senkranizasyon: Kapalı.
Dikey yenileme için bekle: Uygulama belirtmediyse kapalı.
- Gelişmiş -
Kare hızı hedef kontrolü: Kapalı.
Örtüşme önleme: Uygulama ayarlarını kullan.
Örtüşme önleme yöntemi: Çoklu örnekleme.
Morfolojik örtüşme önleme: Kapalı.
Yön bağımlı filtreleme: Kapalı.
Doku filtreleme kalitesi: Yüksek (çok kötü bir bilgisayarınız var ise performans yazana alabilirsiniz.)
Yüzey biçim optimizasyonu: Etkin.
Mozaik döşeme modu: AMD için en iyileştirilmiş.
OpenGL üçlü arabelleğe alma: Etkin.
10-bit piksel seçimi: (monitörünüz 10 bit içeriyorsa etkin yapınız yok ise kapalı)
İş yükü: Ekran kartları (sadece masaüstü kullananlar da gözükecektir.)

* Rehberimi okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım *

Hocam merhaba eski konu yazıyorum ama kusura bakmayın. Ekran kartım AMD raderon R7 Graphics. Bu ekran kartı ayarları hâlâ işe yarar mı? Oyunlarda FPS artsın istiyorum.
 

Geri
Yukarı