Bilgisayar ve telefonların program ve tamiratını öğrenmek için hangi bölüm okunmalıdır?

selimpk

Centipat
Daha fazla  
Teknolojiyle aram iyidir ancak işin teknik kısmında bilgim yok. İşin bu tür kısımlarına hakim olabilmek (tamirat, program, yazılım) hangi üniversite bölümlerini tercih etmeliyim? Şu an 4 yıllık kazanamam muhtemelen ama iki yıllıktan sonra dikey geçiş yapabilirim derslere odaklanıp.

Teknolojiyle aram iyidir ancak işin teknik kısmında bilgim yok. İşin bu tür kısımlarına hakim olabilmek (tamirat, program, yazılım) hangi üniversite bölümlerini tercih etmeliyim? Şu an 4 yıllık kazanamam muhtemelen ama iki yıllıktan sonra dikey geçiş yapabilirim derslere odaklanıp.
Bilgisayar Programcılığı, Elektrik-Elektronik vb. bölümleri okuyabilirsin. Ancak okulda ne kadar teknik eğitim verilebilir. Hani tamirat konusunda özellikle.. Yazılım kısmı içinde sadece temel bileşenleri alırsınız. Her türlü internetteki kaynaklara başvurmanız gerekecek. Ancak öyle kendinizi geliştirebileceksiniz. Tamirat işi içinde bulunduğunuz bölgelerdeki bilgisayarcılara gidip bizzat işi yerinde deneyimlemeniz gelişiminiz için faydalı olacaktır.

Bilgisayar programcılığı, elektrik-elektronik vb. bölümleri okuyabilirsin. Ancak okulda ne kadar teknik eğitim verilebilir. Hani tamirat konusunda özellikle. Yazılım kısmı içinde sadece temel bileşenleri alırsınız. Her türlü internetteki kaynaklara başvurmanız gerekecek. Ancak öyle kendinizi geliştirebileceksiniz. Tamirat işi içinde bulunduğunuz bölgelerdeki bilgisayarcılara gidip bizzat işi yerinde deneyimlemeniz gelişiminiz için faydalı olacaktır.

İki senelik süreçte okumak için okumak istemiyorum zaten amacım kendimi geliştirmek. Vasıf sahibi olma mezvusu artık daha çok zuhur etti yaş geçtikçe. Şu an yaş 21 kaybettiğim çok zaman olmasa da üzülüyorum bir an önce tutunmak istiyorum bir şeylere. En azından bir tekniker ünvanına sahip olup kendimi geliştirdikçe kendi işimi kurmaya kadar gitmek isterim.

İki senelik süreçte okumak için okumak istemiyorum zaten amacım kendimi geliştirmek. Vasıf sahibi olma mezvusu artık daha çok zuhur etti yaş geçtikçe. Şu an yaş 21 kaybettiğim çok zaman olmasa da üzülüyorum bir an önce tutunmak istiyorum bir şeylere. En azından bir tekniker ünvanına sahip olup kendimi geliştirdikçe kendi işimi kurmaya kadar gitmek isterim.
Şu an bile zaten devlet kurumları ve özel sektöre bakınca teknisyenlere artan ihtiyaçta ortada.. Bilgisayar, Elektrik-Elektronik Mekanik alanlarında çokça ilana denk geldim.. Bu aralar bakınca 2 yıllık teknisyenlik üzerine olan bölüm mezunları 4 yıllıklara göre daha çabuk işe girebiliyor. Yaşınız daha 21.. Bence çok da takmayın. Mantıklı hareket ettikten sonra yaşınızın geç kalmışlığı yok.

Şu an bile zaten devlet kurumları ve özel sektöre bakınca teknisyenlere artan ihtiyaçta ortada. Bilgisayar, elektrik-elektronik mekanik alanlarında çokça ilana denk geldim. Bu aralar bakınca 2 yıllık teknisyenlik üzerine olan bölüm mezunları 4 yıllıklara göre daha çabuk işe girebiliyor. Yaşınız daha 21.. Bence çok da takmayın. Mantıklı hareket ettikten sonra yaşınızın geç kalmışlığı yok.

Teşekkür ederim. CNC operatörlüğünü de biraz araştırdım o işe de teknisyen ihtiyacı var sanırım. Onun için de iki senelik makine bölümü isteniyor. Bu iş hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teşekkür ederim. CNC operatörlüğünü de biraz araştırdım o işe de teknisyen ihtiyacı var sanırım. Onun için de iki senelik makine bölümü isteniyor. Bu iş hakkında ne düşünüyorsunuz?
CNC Operatörlüğü hakkında çok bir bilgim yok. Ama son zamanlarda iş ilanlarında denk geliyorum. Ama alana hakim olmadan yorum yapmam doğru olmaz. Ha şunu diyebilirim, her ne olursa olsun mutlaka sevebileceğiniz bir işe yönelin. Çünkü sevmediğiniz bir işi ömür boyu yapmak durumunda kalmak çok zor olur.

CNC operatörlüğü hakkında çok bir bilgim yok. Ama son zamanlarda iş ilanlarında denk geliyorum. Ama alana hakim olmadan yorum yapmam doğru olmaz. Ha şunu diyebilirim, her ne olursa olsun mutlaka sevebileceğiniz bir işe yönelin. Çünkü sevmediğiniz bir işi ömür boyu yapmak durumunda kalmak çok zor olur.

Fikirleriniz için teşekkür ederim hayırlı sahurlar.

Elektronik Mühendisliği diplomasına sahip olursan, programlara bile hükmedebilirsin. Çünkü programların en temel bileşeni elektroniktir. Elektronik olmadan program da olmaz...

Yeni konular

Geri
Yukarı