Bilgisayar virüsleri canlı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalan olmasın ben 10-12 yaşlarındayken de gerçek hayattaki virüsle bilgisayar virüsünün çok benzer olduğunu zannediyordum. Olabilir bu gibi sorular.
 
Yapay zekaya bile canlı demiyorken bilgisayar virüslerine neden canlı diyelim?

Arkadaş uzaktan kontrol ile olan virüsleri genellemiş galiba mesela ekrana resim çıkan virüsler program mı yoksa birisimi yapıyor gibi.
 
Kusura bakmayın. Ben onları canlı sanıyordum, hayattaki virüsler canlı ise onlar niye canlı olmasın diye düşünüyordum. Virüslerin bana canlı olmadığını söylediğiniz için teşekkürler.
"Şey... Dünyada ki virüsler canlı sınıfında sayılmıyor. Canlılar hem DNA hem RNA içerir lakin virüslerde sadece RNA veya sadece DNA vardır ve sadece canlı bir organizma içine girince bu virüsler canlılık özellikleri gösterir. Bu yüzden canlı değildirler. 🤓🤓🤓🤓"
 
Kusura bakmayın ben onları canlı sanıyordum hayattaki virüsler canlı ise onlar niye canlı olmasın diye düşünüyordum virüslerin bana canlı olmadığını söylediğiniz için teşekkürler.

Gerçek hayattaki virüslere direkt olarak canlı demek yanlış. Kendilerine ait metabolizmaları olmadığı için canlı kabul edilemez, virüsler için ancak ne canlı ne de cansız diyebiliriz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı