Bilgisayar ya açılmıyor ya da görüntü gelmiyor

JetWarker

Decapat
Katılım
27 Aralık 2019
Mesajlar
463
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ffmpeg ayarları ile uğraşıyordum, bu yazılımın tam olarak ne gibi bir işe yaradığı hakkında pek bilgi sahibi değildim, hâlâ da eğilim aslında. Birkaç komut denedim saçma sapan;

ffmpeg automatic tarzında (man sayfasında gördüğüm şeyleri rastgele yazıyordum çok ciddiye almadan)

Bazı hatalar, çıktılar verdi ve bu yöntemden vaz geçtim. Archwikiye baktım ve birkaç yöntem daha denedim. Fakat sorunumun ffmpeg ile olduğunu sanıyorum. Belki bilgisayarı yeniden başlatırsam bir şeyler değişir diyip reboot ettim ve artık herhangi bir ekran gelmiyor. Biosa da giremiyorum live olarak da herhangi bir şekilde hiçbir dağıtım açılmıyor zaten. Başta bilgisayarın açıldığından bile emin değildim ama mouse ve klavyeye uzun süre dokunmadığımda ekran kilitleniyor, dokuntuğumda geri geliyor. Bu bana açık olduğu ama görüntü alamadığımı düşündürdü. Herhangi bir fikriniz var mı bu konuyla alakalı?


[/ICODE]
 
Son düzenleme:
Bios pili çıkartıp bir müddet bekleyip tekrar deneyin.
Donanım konusunda pek bilgim yok, sanırım işlemcinin altındaki yuvarlak bir parçaydı bu. Eskiden denemiştim fakat işlemciyi çıkartmaya çalışırken kırılacakmış gibi oluyor pek kaliteli olmadığı için. Neyse, tekrar deniyeyim. Yazarım sonucunu. Fakat donanımsal bir hata olmadığına eminim. GNU/Linux kullanıcıları bu konuda daha iyi yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.
 
IMG_20210423_123259.jpg

Çok fazla zorlamama rağmen çıkmadı, daha fazla zorlarsam kırılacak gibi gözüküyor. Birkaç videoya baktım, çentiğe çok hafif baskı yaptıklarında açılıyordu.
 
Anakart modeli tam nedir. CMOS clear yapın o zaman oda aynı işlemi yapar.

 
Anakart modeli tam nedir. CMOS clear yapın o zaman oda aynı işlemi yapar.

Sorunu çözdüm, yine de güzel bir bilgiymiş. Teşekkürler. Sorunun BIOSla bir alakası yok anladığım kadarıyla, o yüzden çözüm işaretlemeyeceğim. Konunun kapatılması gerektiğini raporlamıştım ama açık kalmasını ve ileride birilerinin fikir sunabileceğini söylediler. Öyle olsun madem.
 
Sorun neden kaynaklıymış? Nasıl çözdünüz?
Hiçbir fikrim yok, olsaydı yazardım zaten. Rastgele bir şekilde bozup rastgele bir şekilde düzelttim. Kasadaki parçaları çıkart-tak yaptım birkaç defa fakat herhangi bir etkisi olmadı. Sonra boot edip ses geliyormu şeklinde denemeler yaptım. Daka önce kaç defa denedim BIOS'a giriyor mu diye fakat olmamıştı, bir süre sonra girebildim BIOS'a ve BIOS'da hiçbir ayarı değiştirmeme rağmen açıldı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı