Merhaba, biraz garip bir konu başlığı oldu ama evet bilgisayarı kapa aç yapınca kendini geri sarıyor. Durum şu, bundan 2 gün önce yani ayın 5'inde bilgisayar bir anda kitlendi. Daha sonrasında restart attığımda ise "an operating system wasn't found try disconnecting any drives that don't contain an operating system" hatasıyla karşılaştım. CTRL+Alt+Del yapıp BIOS'a girdiğimde ise Windows'un kurulu olduğu SSD'yi görmüyordu.
Sonrasında bilgisayarı tamamen kapatıp yeniden başlattım ve bu sefer diski gördü. SSD'de problem olduğunu zaten biliyordum, ömrünün sonlarına gelmiş sanırım (Daha iki yıl oldu gerçi, nasıl oldu orasını pek anlamadım ama James Donkey olduğundandır belki bilemiyorum). Neyse işte bilgisayarı tekrar açtığımda ise bazı gariplikler ortaya çıkmaya başladı. Bu gariplikleri listelesem daha iyi olur.
1-Windows Search çalışmıyor, arama yerine bir şeyler yazınca bu şekilde bir yazı çıkıyor:
2-Bazı oyunlara girerken "MEMORY_MANAGEMENT" mavi ekran hatası veriyor.
3-Windows güncelleştirmeleri hata veriyor. (0x800b0003)
4-Opera'da son açık kalan sekme ne olursa olsun tekrar açınca 2 gün öncenin sekmeleri açılıyor.
5-Arama geçmişinde ayın 5'inden sonrası görünmüyor.
6-Okuduğum mailler de sanki okumamışım gibi Windows'un mailler kısmında bildirim yaratıyor.
7-Windows bildirimlerinde böyle bir sorun görünüyor:
8-Sürücüleri Birleştir ve İyileştir kısmında C sürücüsü görünmüyor.
9-C sürücüsünde yeni açtığım klasörler ve indirdiğim oyunlar yeniden başlatma sonrası yok oluyor.
10-Bilgisayar durduk yere donuyor ve ne yaparsam yapayım çözülmüyor. Görev yöneticisine de girmiyor. Ara sıra bu kilitlenmeden sonra tekrar SSD'yi görmüyor ve "An operating system wasn't found" hatasını tekrarlıyor.
Sürücüyü denetleyip onarmayı denedim fakat bu işlemde bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca da komutu unutuyor ve dümdüz yeniden başlatıyor. Formatta da durum aynı. Son çare olarak USB ile format atacağım ama ondan önce bir çözüm öneriniz varsa onu denemek isterim.