Çözüldü Bilgisayar yeniden başlatılınca kendini geri sarıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Legios

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, biraz garip bir konu başlığı oldu ama evet bilgisayarı kapa aç yapınca kendini geri sarıyor. Durum şu, bundan 2 gün önce yani ayın 5'inde bilgisayar bir anda kitlendi. Daha sonrasında restart attığımda ise "an operating system wasn't found try disconnecting any drives that don't contain an operating system" hatasıyla karşılaştım. CTRL+Alt+Del yapıp BIOS'a girdiğimde ise Windows'un kurulu olduğu SSD'yi görmüyordu.

Sonrasında bilgisayarı tamamen kapatıp yeniden başlattım ve bu sefer diski gördü. SSD'de problem olduğunu zaten biliyordum, ömrünün sonlarına gelmiş sanırım (Daha iki yıl oldu gerçi, nasıl oldu orasını pek anlamadım ama James Donkey olduğundandır belki bilemiyorum). Neyse işte bilgisayarı tekrar açtığımda ise bazı gariplikler ortaya çıkmaya başladı. Bu gariplikleri listelesem daha iyi olur.

1-Windows Search çalışmıyor, arama yerine bir şeyler yazınca bu şekilde bir yazı çıkıyor:

1662549056935.png

2-Bazı oyunlara girerken "MEMORY_MANAGEMENT" mavi ekran hatası veriyor.
3-Windows güncelleştirmeleri hata veriyor. (0x800b0003)
4-Opera'da son açık kalan sekme ne olursa olsun tekrar açınca 2 gün öncenin sekmeleri açılıyor.
5-Arama geçmişinde ayın 5'inden sonrası görünmüyor.
6-Okuduğum mailler de sanki okumamışım gibi Windows'un mailler kısmında bildirim yaratıyor.
7-Windows bildirimlerinde böyle bir sorun görünüyor:

1662550492524.png

8-Sürücüleri Birleştir ve İyileştir kısmında C sürücüsü görünmüyor.
9-C sürücüsünde yeni açtığım klasörler ve indirdiğim oyunlar yeniden başlatma sonrası yok oluyor.
10-Bilgisayar durduk yere donuyor ve ne yaparsam yapayım çözülmüyor. Görev yöneticisine de girmiyor. Ara sıra bu kilitlenmeden sonra tekrar SSD'yi görmüyor ve "An operating system wasn't found" hatasını tekrarlıyor.

Sürücüyü denetleyip onarmayı denedim fakat bu işlemde bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca da komutu unutuyor ve dümdüz yeniden başlatıyor. Formatta da durum aynı. Son çare olarak USB ile format atacağım ama ondan önce bir çözüm öneriniz varsa onu denemek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam, dediğiniz kadarıyla bu JD bitmiş. Bence ilk olarak yeni bir SSD alın. Hataların tanımı da bunu gösteriyor. İşletim sistemi hatası, onarıma girmesi falan gibi.
Hocam, dediğiniz kadarıyla bu JD bitmiş. Bence ilk olarak yeni bir SSD alın. Hataların tanımı da bunu gösteriyor. İşletim sistemi hatası, onarıma girmesi falan gibi.

Çözüm
Anlıyorum hocam. Çoğumuz maalesef ay başı/sonu beklemek zorunda kalıyoruz. Tavsiyem ise iyi bir SSD almanız.

Teşekkür ederim bilgilendirme için. JD'yi alırken çok araştırma yapmamıştım. Kingston veya Samsung almayı düşünüyorum bu sefer.

Çözüm bulamadım. Evde sağlam bir HDD buldum, Windows'u ona yükledim.

Son düzenleme:
Şimdi nasıl? Aynı sıkıntı var mı? Büyük ihtimalle yoktur ama...

Şuan aynı sorun yok. İşletim sistemi sağlıklı bir sürücüde olduğu için donma kasma gibi problemler yaşamıyorum. Fakat SSD özelinde sorun devam ediyor. Format esnasında diski biçimlendirmeyi denedim olmadı, sonrasında bilgisayarım üzerinden tekrar biçimlendirmeyi denedim yine olmadı hatta bilgisayar SSD ile bağlantıyı kopardı. Elle bazı dosyaları silmiştim. Kapat aç yapınca SSD içindeki o sildiğim dosyalar da geri gelmiş. Nasıl oluyor anlamadım cidden, kendine bir kurtarma noktası yaratmış da her sorun çıktığında oraya dönüyor gibi. HDS ile taradım şu şekilde bi sonuç verdi:
1662634934128.png

Neyse, şimdilik ay sonuna kadar idare edebilirim gibi.

JD sorunları işte hocam. Bence önemli olan şeyleri alıp sistemden sökün.

Merhaba tekrardan. Geçen gün tekrar benzer bir sorunla karşılaştım. Durduk yere bilgisayar mavi ekran verdi "MEMORY_MANAGEMENT" hatasıyla birlikte ve bilgisayar yeniden açıldığında D diski görünmüyordu ki hala öyle. Birkaç defa bilgisayar açılırken D diskini onarmayı denedi fakat 58 saat gibi absürt zamanlar verdiği için devam ettirmedim. Ayrıca o ekrana nasıl girdi onu da bilmiyorum, onlarca kez restart atmama rağmen bir iki defa oldu yalnızca. Sorun tam olarak ne anlamış değilim, RAM'lerde mi sorun var anakartta mı bir şey oldu nedir yani? HDD Sentinel'de de bir sorun görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı