Bilgisayara bir şey indirirken güvenememek

Doğrusunu yapıyorsun bence. Ben de taratmadan çalıştırmıyorum hiçbir şeyi.

Bende aynı şekildeyim hocam😅.

Doğrusunu yapıyorsunuz zaten hocam.

Evet hocam haklısınız ama bazen mesela indirmek zorunda kalıyoruz dosyayı o dosyadan korunmak için neler yapılabilir? Yani dosyayı indirmeden tarama veya çalıştırmadan güvenli olduğunu hangi programlarla anlayabiliriz? Duyduğum kadarıyla her Anti-Virüs doğru düzgün tespit edemiyor.

Bende paranoyaktım, hala öyleyim gerçi ama birazcık düzeldim. 2017'de çocukken fazla hack işleriyle uğraştım, arkadaşlarımı falan hacklemeyi denedim orada RAT yedim. Sonra Webcam'den izlendiğimi falan gördüm jumpscare çıkıyordu sürekli önüme :D o günden beri indirdiğim her dosyayı taratırım. Crack ise neredeyse binde bir. Satışı olmayan eski oyunlar için mecibur kullanırım.

Bende aynı şekilde hocam önceden gelen bir paranoyaklık var. Virüs bulaştırmıştım formatlık olmuştu PC. 50 tane Çin programı yüklenmişti, o günden beri doğru düzgün bir şey indirmiyorum. :D

Hocam ben de bir şey indirmeden önce bir Google'da "is it safe (indireceğim dosyanın adı)" şeklinde aratır yabancılar ne demiş okurum sonra bir de VirusTotal'de aratırım güvenli olduğundan iyice emin olduktan sonra indiririm 😄 bu herkesin yapması gereken bir şey bence yanlış bir şey değil yani merak etmeyin.

İşe yarıyor mu hocam dediğiniz taktik? Haklısınız hocam ama bazen dosyaları indirmek zorunda kalıyoruz :D

Öncelikle bilgisayarınıza Kaspersky, BitDefender gibi sağlam bir antivirus indirin.

Eğer paranız varsa satın alın. Paranız yoksa;

Kaspersky Free veya BitDefender Free kullanın. Para varsa ücretli satın almanız çok daha iyi olur. Bunu yapınca bilgisayarınız eş zamanlı sağlam bir korumada olacak.

Ayrıca indirdiğiniz her şeyi VirusTotal'e upload edip kontrol edin. VirusTotal'i nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız şu rehbere göz atabilirsiniz;


Hocam söylediğiniz programları kullanmam yeterli olur mu? Bazı Anti-Virüs'lerin tespit edemediğini başka Anti-Virüs'ler daha iyi buluyor diye duymuştum ama bilgim yok pek.
 
@Agresifrhyme Hocam şöyle yapın, BitDefender veya Kaspersky'ın yanına Malwarebytes indirin. Ama Malwarebytes sürekli açık kalmayacak. Eş zamanlı koruma ayarını kapatacaksınız ve sadece tarama amaçlı kullanacaksınız. Bu şekilde yaparsanız yüzde 100 koruma sağlayamazsınız ancak çok sağlam koruma sağlamış olursunuz.

Zaten hiçbir zaman yüzde 100 koruma sağlayamazsınız.
 
İşe yarıyor mu hocam dediğiniz taktik? Haklısınız hocam ama bazen dosyaları indirmek zorunda kalıyoruz :D
Hiçbir yöntem kesin olarak işe yaramaz hocam önemli olan riskten olabildiğince kaçınmaktır 😃 Elimin altında internet var sonuçta ve indireceğim dosyayı benden önce indirip bir sorunla karşılaşan ve bunu internete yazan biri mutlaka vardır yoksa da önemli değil ufak bir araştırmadan zarar gelmez.
 
Ne zamandır bu tür işlerle uğraşıyorsun bilmiyorum ama korkma, insanlar hata yaptıkça öğrenirler. Bir zaman sonra sitenin isminden, tasarımından dosyaların güvenli olup olmayacağını aşşağı yukarı anlıyorsunuz. Ayrıca Reddit'de geniş subredditler mevcut güvenilir siteler hakkında. Türkçe içerikler için bir yorum yapamayacağım çünkü gerek duymuyorum.
 
@Agresifrhyme hocam şöyle yapın, BitDefender veya Kaspersky'ın yanına Malwarebytes indirin. Ama Malwarebytes sürekli açık kalmayacak. Eş zamanlı koruma ayarını kapatacaksınız ve sadece tarama amaçlı kullanacaksınız. Bu şekilde yaparsanız yüzde 100 koruma sağlayamazsınız ancak çok sağlam koruma sağlamış olursunuz.

Zaten hiçbir zaman yüzde 100 koruma sağlayamazsınız.

Hiçbir yöntem kesin olarak işe yaramaz hocam önemli olan riskten olabildiğince kaçınmaktır 😃 elimin altında internet var sonuçta ve indireceğim dosyayı benden önce indirip bir sorunla karşılaşan ve bunu internete yazan biri mutlaka vardır yoksa da önemli değil ufak bir araştırmadan zarar gelmez.

Ne zamandır bu tür işlerle uğraşıyorsun bilmiyorum ama korkma, insanlar hata yaptıkça öğrenirler. Bir zaman sonra sitenin isminden, tasarımından dosyaların güvenli olup olmayacağını aşağı yukarı anlıyorsunuz. Ayrıca Reddit'de geniş subredditler mevcut güvenilir siteler hakkında. Türkçe içerikler için bir yorum yapamayacağım çünkü gerek duymuyorum.

Anladım hocam çok teşekkür ediyorum yardımcı olan herkese :)
 

Geri
Yukarı