Bilgisayara bulaşan virüs için ne yapılabilir?

YhwachSosuke

Hectopat
Daha fazla  
Her şey Instagram'da tanımadığım kişileri takip ettiğimi fark etmemle başladı. Normalde takip orantım 70/70 ama baktığımda 70/230 olmuştu.
Muhtemelen hesabım çalındı ve bot hesap olarak satıldım. Giriş yerlerinde Pakistan gözüküyordu, çıkış yaptım. Telefonda Kaspersky, ESET ikisinden tarama yaptım, bir sorun çıkmadı. PC'de ise Bitdefender'dan taratma yaptım ve sonuç bunlar. Onun dışında çerezlerim çalınmış olabilir mi?

image.png

Hocam bilgisayarınıza direkt en basit çözüm olarak format atmanızı tavsiye ederim önemli dosyaları yedekleyerek. Ayrıca format atsanız bile adamlar sizin Instagram hesabınızı birden fazla kez kopyalamışlardır hesabı kapatmanızı'da tavsiye ederim.

İlk olarak Instagram hesabın ile 3.parti uygulamalara giriş yaptıysan bunlar oluyor olabilir. Mesela birinin profiline bakmak için programlar falan var o tarz şeylerden bahsediyorum. Girmediysen benim sana tavsiyem özel fotoğraflarını vs bir USB'ye at ve PC'yi baştan formatla. Virüs programlarının çok kaliteli çalıştığını görmedim hiç bir zaman.

Yani virüs girmiş mi, nelerin çalınmış ya da çalınmamış biz bilemeyiz. Senin yapabileceğin en mantıklı hareket temiz bir format atıp, ondan sonra tüm şifrelerini değiştirip, bilgisayarını daha dikkatli kullanmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı