Bilgisayara bulaşan virüsü temizleme

Alwaxyn

Hectopat
After Effects için plugin indirirken Windows güvenlikten trojan uyarısı aldım ve korkmaya başladım. Sonra Discord hesabım çalındı. Şifresi değişmedi ama tanıdığım kişilere mesajlar attı. Şimdi de Steam hesabıma girip CS:GO envanterimi kendine aktarmış. Kaspersky'den tarama yaptım sonuç çıkmadı. Ne yapmalıyım? Çok korkuyorum.

Format at hocam.

Hocam ilk iş olarak tüm hesaplarınızdan çıkış yapın şifrelerini vs. değiştirin daha sonra hemen format tuşuna abanın. Biraz hızlı olmanızda fayda var yoksa tüm verileriniz elden gidebilir.

Kaspersky'den tarama yaptıysanız kalıcı virüs olmayabilir ama en temizi format atmak. Bilgisayarınızda açık olan bütün hesaplarınızın şifresini değiştirin ve 2 aşamalı doğruma açın. Ardından format atın.

Format at hocam.

Format ilk önceliğimiz. Ardından o formatlanırken bütün hesapların şifreleri telefondan değiştirin. Telefon yoksa veya yapamazsanız Malwarebytes gibi başka antivirüslerle tam tarama yapıp PC'nin virüsten arındığına emin olun. Ardından PC üzerinden bütün şifreleri yenileyin.

Ne pluginmiş arkadaş, nasıl bir sakat siteden indirmeye çalıştın. Büyük ihtimalle onu bir güzel açtın, her şeyi de çalıştırdın içindeki.

Telefondan girip her şeyini değiştiriyorsun sonra format atıp, bir daha Adobe kullanmıyorsun.

Başka bir antivirüs indir tarat bulamazsa yedekleri halledip tüm hesap şifrelerini değiştirdikten sonra temiz bir format çek.

Şöyle bir şey ben Discord Google gibi şeylerin şifresini değiştirmiştim. Steam hariç Steam aklımdan çıktı. Sonra Kaspersky tarama yaptı ve 3 4 tane virüs sildim. Şifreyi değiştirdiğim hesaplarıma girmemişler. Sadece Steam. Virüs gitmiş olabilir mi?
Bir de dosyaları HDD'ye aktarsam virüs oraya da bulaşır mı?

Garantiye almak için başka bir antivirüsle daha taramay yap bir şey yoksa gitmiştir.

Neden Kaspersky'ın sildiklerini söylemediniz silmeden önce saldırganlar bilgilerini çalarlar virüsü temizlesen bile o şifreler saldırganlarda bulunur bu yüzden önce temizlik sonra şifre yenileme ve en son format tavsiye ederiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…